Фірма, де працював хабарник, продала Держрезерву цукру на 16 мільйонів, дешевших викинули
10.05.2016   //  

Державне агентство резерву України 29 квітня уклало угоди про постачання цукру на суму 31,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Смілапостач» за 15,84 млн грн. поставить 1 тис тонн цукру по 15,84 грн./кг.

Ще 15,70 млн грн. дадуть ТОВ «Лекка» за 1 тис тонн цукру по 15,70 грн./кг.

Це відповідає іншим тендерним цінам. Так, Державна пенітенціарна служба України у квітні купила цукор по 15,75 грн./кг.

Нині «Смілапостач» виграв у ТОВ «Дніпрозбут» Марини Ставської, а за іншим лотом програв фірмі «Лекка».

ТОВ «Талєн-2001» пропонувало весь цукор по 13,50 грн./кг. Заявку відхилили, бо фірма принесла лише один аналогічний договір замість двох і не надала довідку про ці договори.

Також на торги прийшли ТОВ «Мілл-Трейд» і ТОВ «Зернова Група Київ» з однаковою ціною 15,49 грн./кг. Їх не допустили, бо вони нібито пов’язані з іншими учасниками.

«Мілл-Трейдом» володіє Андрій Слюсаренко.

«Зернова Група Київ» записана на  Івана Радика та Олександра Красилюка, а до того належала Дмитру Юркову і Андрію Шамраю, який зараз є заступником директора.

Засновницею черкаського «Смілапостачу» є Галина Жученко.

Раніше на торгах фірму представляв В’ячеслав Макаров, який служив начальником продовольчого відділу Управління тилового забезпечення Департаменту забезпечення прикордонної служби у званні полковника. У 2012 році його затримали за одержання хабарів за сприяння фірмам-постачальникам військової частини 1471 та в подальшому умовно засуджено за «шахрайство». Безпосереднім керівником Макарова тоді був генерал-лейтенант Олег Лайнтвойт, затриманий за хабарництво на тендерах в/ч 1471.

Вищим керівником Макарова був генерал-лейтенант Олександр Ліщинський, помешкання якого у листопаді 2014 року обшукували по справі хабарника-армійця Олександра Зражевського, якого торік звільнив з-під арешту суддя Макуха.

«Лекка» зі статутним капіталом 15 тис грн. була створена у грудні 2013 року. Вона належить Владиславу Каналошу та Андрію Левітану, керує нею Олександр Кожемякін.

Андрій Андрійович Левітан є сином Андрія Левітана, який раніше очолював відділ Державної екологічної інспекції у Київській області.

Нагадаємо, у квітні пенітенціарна служба замовила фірмі «Лекка» харчів на 93,64 млн грн.