Новий губернатор Київщини подарував Васадзе 2 гектари у Козині – косити сіно
06.05.2016   //  

васадзеГолова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук 26 квітня підписав розпорядження «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду гр. Васадзе Т.Ш.». Документ оприлюднено на сайті КОДА.

Розпорядження губернатора дозволяє Таріелу Васадзе розробити проект землеустрою для відведення в оренду 1,9917 га із земель водного фонду державної власності в межах прибережної захисної смуги (землі запасу), що розташована на території Козинської селищної ради Обухівського району.

Земля в елітному передмісті Києва виділена колишньому народному депутату для сінокосіння за його клопотанням.

Окремим пунктом у розпорядженні вказано «не проводити містобудівну діяльність на зазначеній земельній ділянці».

Однак у розпорядженні губернатора немає жодних даних про конкретне місцезнаходження ділянки. Це не дає можливості перевірити, чи не забудована вона вже зараз, або чи не ведеться на ній будівництво.

Президент Петро Порошенко призначав Максима Мельничука головою КОДА у лютому 2016 року.

Раніше Мельничук був віце-президентом Національної аграрної академії наук України. Його батько Дмитро Мельничук є академіком НАНУ та НААН. Дружина губернатора Аліна Мельничук відома як заступник директора ЗАТ «Фірма «Калина».

Таріел Васадзе володіє автомобільною компанією «Укравто». У парламенті входив до групи «Економічний розвиток», раніше був у фракції Партії регіонів.