«Прокладка» Фірташа виграла 37 мільйонів у припиненої фірми Пономарьова на бочки для ЗМТК
04.05.2016   //  

ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 27 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Титан України» металевих бочок на 36,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року поставлять 39 тис сталевих бочок 1А2\L на 213 л зі звуженим верхом, знімним верхнім дном та логотипом по 948 грн. за штуку.

Торік їх купували в цієї фірми по 1 065 грн./шт., але потім ціну зменшили.

У відкритих джерелах є дані про продаж таких бочок без логотипа у роздріб по 670 грн./шт.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Російсько-Українське спільне Науково-виробниче підприємство Агрінол».

Фірма «Титан України» раніше була записана на Миколу Миколайовича Михайлова. Особа з такими ПІБ відома як помічник нардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Нечаєва, який був головою правління ЗАТ «Кримський Титан» Дмитра Фірташа.

Зараз «Титан України» оформлено на кіпрську компанію «Фебрі Трейдінг Лімітед», а директором є Петро Олександрович Дишловий. Людина з такими ПІБ свого часу керувала ТОВ «Гідромеханіка Лтд» Максима Козиренка.

Бердянський «РУСНВП Агрінол» перебуває у стані припинення з 18 березня, тоді як розкриття відбулося 5 квітня. Однак замовник вимагав довідку про те, учасник не визнаний банкрутом і не ліквідується, лише від нерезидентів.

Фірма належить ПрАТ «Компанія з управління активами «Славутич-інвест», Світлані Векленко, Ігорю Добичі, Михайлу Какушадзе, Руслану і Юрію Пономарьовим – племінникам народного депутата Олександра Пономарьова з групи «Воля народу». Свого часу нардеп і сам значився серед співвласників.

Директором фірми-конкурента є Вячеслав Поліщук, а бухгалтером – Антоніна Вєльцова.

Нагадаємо, днями ПАТ «Сумихімпром» замовило «Титану України» фосфориту на 943,00 млн грн.