Оточення Голиці-Непопа розіграло 183 мільйон на житло в Солом’янському районі
04.05.2016   //  

КП «Спецжитлофонд» 25 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж» будівництво житлового будинку по вул. Качалова, 40 у Солом’янському р-ні Києва за 182,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. в рамках реконструкції території виробничо-складської бази зведуть трисекційний 16-типоверховий будинок №1. У ньому буде 450 квартир загальною площею 21 712,50 кв. м та нежитлові приміщення на першому поверсі площею 1 515,10 кв. м.

територія виробничо-складської бази

Будівництво коштує 8 тис грн./кв. м. За даними «ЛІГА.net», собівартість зведення житла в Києві в лютому становила 10 540 грн./кв. м.

За даними документації торгів, «майданчик оцінюється як підтоплений. Підтоплення носить природний постійний характер та пов’язане з недостатньою природною дренованістю території». Це має бути враховано при проектуванні та будівництві, яке має V категорію складності.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Еко-Буд-Трейд» із вищою на 0,3% ціною.

Фірму «Варда Спецбуд Монтаж» зі статутним капіталом 1 тис грн. створили в кінці 2014 р. Артем Молчанов із села Доманівка на Миколаївщині та Олександр Кириченко з села Росава на Київщині.

Дмитро Кириченко, прописаний там само в Росаві, був першозасновником нинішнього конкурента «Еко-Буд-Трейд».

Крім того, на Олександра Кириченка записане ТОВ «Віді Трейд», від імені якого киянам приходили підроблені квитанції на оплату ремонту під’їздів.

Нині фірма-переможець належить киянину Максиму Кузьменку. Він також володіє ТОВ «Житло Будівництво Інвестиції» і ТОВ «Укрфінанс-Інвест» (стара назва – «Компанія з управління активами Укрміськбуд-Фінанс»).

У 2015 р. Кузьменко висувався в Київраду від партії ВО «Батьківщина».

Досі «Варда Спецбуд Монтаж» не вигравав тендерів.

«Еко-Буд-Трейд» зараз належить Максиму Половку. Він через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА  та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

У 2015 р. Половко висувався у Київраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», від якої туди пройшов Непоп.

Директором із березня є Сергій Васильович Драч, колишній перший заступник Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а до того – голова наглядової ради вищезгаданого «Київміськбуду».

Нещодавно «Житлоінвестбуд-УКБ» замовив фірмі будинок на Дніпровській набережній за 127,97 млн грн.