Залізниця викинула з тендеру 7 конкурентів аби партнери Дубневичів розпиляли 12 мільйонів на електродах
27.04.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» 20 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Виробничо-наукова фірма «Галелектросервіс» на постачання електродів на 12,16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Електроди АНО-4 діаметром 3-5 мм придбано по 20,58 грн/кг.

Вартість угоди повністю співпадає з очікуваною вартістю закупівлі, яку виставляли залізничники.

При цьому з дев’яти учасників тендеру п’ять фірм пропонували електроди дешевше від переможця. Наприклад, ТОВ «Август пром» пропонувало товар на 15% дешевше. Однак тендерний комітет відхилив заявку через відсутність даних про походження електродів. Фірма подавала з цього приводу скаргу в АМКУ, однак згодом відізвала з невідомих причин.

Зрештою тендерний комітет відхилив сім з девяти заявок, включно з тими, що були дорожчими від переможця.

Відтак єдиним допущеним до участі конкурентом залишився львівський ФОП Гриценяк Володимир Васильович.

ТОВ ВНФ «Галелектросервіс» заснували у 2001 р. дві пари братів: народні депутати від УДАРу Ярослав і Богдан Дубневичі (Блок Петра Порошенка), а також Олег і Володимир Гудими. У 2005 році Дубневичі зі складу засновників вийшли.

Вищезгаданий Володимир Гриценяк був бізнес-партнером Володимира Гудими. Вони разом заснували ТОВ «Світтех». Також на Гриценяка оформлено ТОВ «Галелектрод».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про залізничні підряди «Галелектросервісу» на 143,64 млн грн.

Нагадаємо, кілька помічників нардепів Дубневичів працюють в підрозділах «Укрзалізниці», пов’язаних з матеріально-технічним забезпеченням держкомпанії.