Звільнення від «мобільного рабства» подешевшало до 40 мільйонів після скарги до АМКУ
24.04.2016   //  

Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) переглянув результати тендеру щодо впровадження послуги перенесення номера при зміні оператора (MNP), як того вимагало рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 18 березня, і обрало переможцем IT-компанію «Ес Ай Центр», яка запропонувала ціну у 39,6 млн грн.

Про це повідомив голова Комітету з конкурсних торгів УДЦР Вадим Гулько під час засідання Комітету з конкурсних торгів щодо закупівлі послуги впровадження MNP в Україні. Йдеться в повідомленні УНІАН.

Відповідне рішення одноголосно підтримали 10 з 11 членів комітету.

«Після того, як УДЦР виконав рішення Антимонопольного комітету України від 18 березня 2016 року, до повторних конкурсних торгів з придбання послуги на впровадження MNP була допущена компанія-скаржник, яка вказала нульову вартість технічної підтримки системи MNP і за рахунок цього отримала перевагу перед іншими учасниками. Власне, це і стало вирішальним фактором у визначенні переможця», – сказав Гулько.

При цьому пропозиції двох компаній – «Український спеціальні системи» та Huawei були відхилені та не допущені до оцінки через невідповідність вимогам замовника.

Дмитро Зарахович повідомив, що компанія повноцінно готова до запуску послуги MNP, і в разі підписання контракту з УДЦР, якщо інші учасники тендеру не стануть оскаржувати його результати, – «Ес Ай Центр» зможе запустити послугу через два місяці.

«Якщо буде підписаний контракт, ми зможемо запустити систему до того терміну, який був зазначений у тендері, тобто до 30 червня… Рішення вже готове. Ми готові запускатися, з усіма операторами зустрічатися», – сказав Зарахович.

Нагадаємо, що 18 березня Антимонопольний комітет України визнав результати тендеру з впровадження послуги MNP недійсними і зобов’язав державне підприємство «Український державний центр радіочастот» скасувати всі рішення, які були прийняті після розкриття пропозицій компаній-учасників.

Як з’ясували «Наші Гроші», перший переможець тендеру ТОВ «Діалінк» пов’язаний з екс-керівником Держміграційної служби Сергієм Радутним, раніше до складу засновників входив екс-депутат Київради Геннадій Ільїн від БПП (раніше його називали керівником охорони Петра Порошенка). Вартість надання своїх послуг компанія оцінила у 72 млн грн.