Уперті скаржники завдяки АМКУ продали тюремникам харчів за 120 мільйонів
21.04.2016   //  

Державна пенітенціарна служба України 18 квітня за результатами тендерів уклала угоди про закупівлю продуктів на суму 119,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Лекка» за 93,64 млн грн. замовили пшеничне борошно першого ґатунку по 7,78 грн./кг та рафіновану соняшникову олію по 29,88 грн./кг.

ТОВ «Тесткабель» за 25,96 млн грн. поставить цукор по 15,75 грн./кг, а також кукурудзяну, перлову, пшенична та ячмінну крупи.

Закупівлю провели з третьої спроби. Перші тендери відмінили ще торік «у зв’язку з подальшою зміною організаційної структури апарату ДПтС України». Згодом «Лекка» і «Тесткабель» через АМКУ домоглися скасування відміни.

На поновлені тендери прийшло по 4-9 учасників, у тому числі скаржники, ТОВ «Візит», ТОВ «Поділля Промпостач», ТОВ «Торговий Дім «Нерей» та інші. Тюремники відхилили всі заявки через різні претензії до документів і вдруге їх відмінили. Однак нинішні переможці оскаржили своє відхилення в АМКУ, колегія підтримала їх і постановила скасувати відміну (1, 2, 3, 4, 5, 6).

Відтак у другому етапі кваліфікації брали участь тільки «Лекка» і «Тесткабель».

ЛЕВIТАН ЛЕККАФірма «Лекка» зі статутним капіталом 15 тис грн. була створена у грудні 2013 року. Вона належить Владиславу Каналошу та Андрію Левітану, керує нею Олександр Кожемякін.

Андрій Андрійович Левітан є сином Андрія Левітана, який раніше очолював відділ екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Державної екологічної інспекції у Київській області.

Разом із Владиславом Васильовичем Каналошом прописаний його батько Василь Каналош – засновник ТОВ «Укрпромімпекс» і ТОВ ТД «Інвест-Ресурс». Крім того, Каналош-старший володів ВКПП «Фірма Петелін», яке нині належить ТОВ «Інвестбуд Гарант».

У грудні «Лекка» отримала підряд тюремників на поставку консерв на 12,55 млн грн.

Засновником київського «Тесткабеля», який уперше виграв торги, є Олександр Наумейко. Раніше фірмою володіли Ігор Маслов і Володимир Хоменко – співвласники ТОВ «Спецтестбуд», прописаного за тією ж адресою в Києві – вул. Прирічна, 25А.