Черкаська мерія постелила до будинку дружини мера новий асфальт за 2 мільйона
21.04.2016   //  

Департамент ЖКК Черкаської міськради 13 квітня уклав угоду з ПП ПВКП «Укрєвробуд 2013» на роботи з ремонту дорожнього покриття на загальну суму 2,02 млн грн. Про це повідомляє видання «ІнфоМІСТ» з посиланням на дані офіційного порталу публічних фінансів України «Є-дата».

На оновлення дорожнього покриття на вулиці Пушкіна буде витрачено 1, 46 млн грн, ще 0,56 буде заплачено за ремонт дорожнього покриття в провулку з також назвою.

Проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту було замовлено 7 квітня 2016 року. ПКД для міста розробляє ПП Мацюк, а аванс на створення проектної документації було заплачено 14 квітня.

За даними видання, спочатку міськрада не планувала капітально ремонтувати провулок і вулицю Пушкіна. Рішення  про їх ремонт виконком ухвалив на засіданні 1 квітня.

Вже відремонтована вулиця Пушкіна

Вже відремонтована вулиця Пушкіна

За словами секретаря міськради Олександр Радуцький, сталося це після надання депутатом міськради Тетяни Чорнобіль (Партія вільних демократів) 300 підписів місцевих мешканців, які вимагали провести ремонт вулиці та провулка Пушкіна. Сама Чорнобіль повідомила, що ремонт дороги було проведено в кінці березні-на початку квітня. Тобто, до укладання договору з фірмою та замовлення ПП Мацюк проектно-кошторисної документації. Початок ремонтних робіт до замовлення необхідної документації підтвердив і голова комісії виконавчого комітету з питань контролю за утриманням та ремонтом вулично-дорожньої мережі Роман Ганзевич.

Видання встановило, що за адресою пров. Пушкіна 15 має нерухомість дружина мера Черкас Валерія Бондаренко. Тут їй належить два будинки площею 42 кв м та 210 кв м.

витяг прав вланосты на нерухоме майно Валерії Бондаренко

ПП «Укроєвробуд 2013» зареєстроване в місті Орджонікідзе Дніпропетровської області. Єдиним засновником компанії є Артурік Фтоян. Фірма 2015 році отримала коштовні замовлення на ремонт доріг в Харкові, при тому, що в червні 2015 року Фтоян був засуджений за підроблення документів під час проведення конкурсу на ремонт вулиці Шевченка в м. Нікополі Дніпропетровської області.

Від «Наших грошей»

Восени 2015 року мером Черкас було обрано представника партії «Батьківщина» Анатолія Бондаренка. В другому турі він переміг тодішнього мера міста Сергія Одарича, одного із засновників Партії вільних демократів.

За даними «Є-дата», 18 квітня Департамент ЖКК Черкаської міськради перерахував «Укрєвробуд» два транші за ремонт вулиці та провулку Пушкіна на загальну суму 1,55 млн грн. Транші позначені як аванс за ремонтні роботи.