Автозавод Бутка виграв у свого дилера 8 мільйонів на автобуси для чернігівських школярів
09.04.2016   //  

«Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської облради 4 квітня за результатами тендеру замовив ПАТ «Чернігівський автозавод» («ЧАЗ») шкільні автобуси за 8,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За результатами торгів замовили сім спеціалізованих шкільних автобусів по 1,41 млн грн., але згодом обсяг і вартість закупівлі зменшили.

Відтак до кінця року поставлять шість автобусів не названої моделі по 1,40 млн грн.

«Чернігівський автозавод» разом із ПАТ «Бориспільський автозавод» входить до корпорації «Еталон».

Власниками «ЧАЗу» є ТОВ «Логістичний центр «Еталон», ТОВ «Бодмін-Україна» і АТ «Bodmin AG» (Швейцарія).

Засновниками «ЛЦ «Еталон» є Володимир Бутко і «Бодмін-Україна», кінцевими власниками котрого є сам Бутко і «Bodmin AG». Кінцевим бенефіціаром останньої значиться швейцарець Петер Швотцер.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Окраїна» Олександра Рибальченка, який є офіційним дилером вищезгаданого «Бориспільского автозаводу».

ТОВ «Радіал-Україна» пропонувало автобуси по 1,20 млн грн. Заявку відхилили, бо фірма принесла гарантійний лист щодо надання сертифіката відповідності товару замість самого документа.

Нагадаємо, «Чернігівський автозавод» торік підозрювали в ухиленні від сплати податків на майже 4 млн грн. Слідчі вважали, що завод провів фіктивні закупівлі у низки фірм, у тому числі «Бориспільського автозаводу».