Суд скасував рішення про передачу оточенню Януковича мисливських угідь на Білоцерківщині
14.03.2016   //  

Суд визнав незаконним та скасував рішення Київської облради про передачу ТОВ «Томилівська дача» у користування на 25 років мисливські угіддя площею 4874 га. Про це свідчить рішення Білоцерківського міськрайонного суду від 16 лютого.

17 вересня 2013 року Київська облрада під керівництвом Олександра Качного надала ТОВ «Томилівська дача» у користування на 25 років мисливські угіддя площею 4874 га на території Білоцерківського району.

Це рішення облрада прийняла на підставі погоджень Білоцерківської райдержадміністрації і Томилівської сільради. Крім того, облрада отримала від Держагентства лісових ресурсів матеріали, де вказувалося на погодження землевласників та землекористувачів району.

Однак це не відповідає дійсності, оскільки жодних погоджень власники ділянок, які увійшли в межі переданих фірмі мисливських угідь, не надавали.

Зауважимо, що у листопаді 2013 року суд скасував рішення Томилівської сільради про погодження передачі у користування «Томилівській дачі» вказаних угідь. Суд встановив, що сільрада не отримала погоджень землекористувачів і не провела громадські слухання по цьому питанню.

До суду з вимогою скасувати рішення облради звернувся один з землекористувачів – Колесник Іван Петрович. І суд його позов задовольнив.

ТОВ «Томилівська дача» наприкінці 2012 року заснував Станіслав Серьогін. Він досі залишається директором фірми, а з 2013 року її засновником є компанія «Дітісі Груп» (Сейшели).

Станіслав Серьогін також з 2013 року очолює ТОВ «Новий ексклюзив продукт», що зареєстроване з «Томилівською дачею» за однією адресою (Київ, вул. Лейпцизька, 14, офіс 32), вони мають спільний телефон (0975757565).

Засновниками ТОВ «Новий ексклюзив продукт» є київське ТОВ «Агентство Промо Технології» (1%) і донецьке ТОВ «Ексклюзив і Ко» (99%). Засновником першого є Юрій Копиця. А власницею ТОВ «Ексклюзив і Ко» є Жанна Радченко. Вона заснувала цю фірму у 2012 році разом із колишнім головою Донецької обласної громадської організації «Конгрес азербайджанців» Ігбалом Махмудовим, якого вбили у травні 2012-го.

Жанна Радченко прописана за однією адресою із Радченком Анатолієм Павловичем, який за президентства Януковича очолював Департамент контролю над виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби (саме він в структурі податкової контролював роботу «Укрспирту»). Нагадаємо, що Анатолій Радченко був членом мисливського клубу «Кедр», що провадив діяльність на території «Сухолуччя».

Жанна Радченко є співвласницею ТОВ «Спеціалізована компанія Техфлот». До 2011 року одним із засновників цієї фірми був також донеччанин Сергій Анатолійович Радченко, який з 2008 року є співзасновником громадської організації «Донбаське товариство мисливців та риболовів «Донбас-Фауна». За даними “Української правди”, «Донбас-Фауна», яка у 2009 році отримала у користування майже 4 тис га мисливських угідь, пов’язана із старшим сином екс-президента Олександром Януковичем.

За даними “Інсайдеру”, Сергій Радченко є сином екс-податківця Анатолія Радченка. Варто нагадати, що останній родом з Єнакієвого. У радянські часи він працював експедитором, буфетником і завідувачем їдальні Єнакіївського металургійного заводу, де починав свою кар’єру Віктор Янукович. А в 1990-х Радченко був заступником директора Донецького обласного тервідділення автотранспорту, директором якого до 1996 року був Віктор Янукович.