Непоп роздав чверть мільярда на житло улюбленцям та соратнику з Блоку Порошенка
14.03.2016   //  

kartaКП «Житлоінвестбуд-УКБ» 9 березня за результатами тендерів замовило будівництво житла на перетині вул. Червоногвардійської та Краківської у Дніпровському р-ні Києва за 263,29 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Споживче товариство «Інбуд» за 135,32 млн грн. зведе житловий будинок №1.

ТОВ «Еко-Буд-Трейд» зведе будинок №2 за 127,97 млн грн.

До осені 2017 р. виконають будівельні роботи, прокладуть інженерні мережі, утеплять фасади, влаштують тротуари та озеленять територію.

ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» пропонувала на 3-4% нижчі ціни, але програла через довший строк виконання.

Будівництво житла коштуватиме 9-10 тис грн./кв. м. За даними «ЛІГА.net», собівартість зведення житла в Києві становить 10 540 грн./кв. м.

«Житлоінвестбуд-УКБ» вже продає ще не збудовані квартири у будинку №1 вдвічі дорожче – по 20 тис грн./кв. м. (детальніше можна почитати тут). Тобто комунальники можуть заробити на двох будинках суму, співставну з вартістю їх будівництва.

При цьому торік підприємство отримало всього 16,1 млн грн. чистого прибутку. Хоча чистий дохід від реалізації продукції «Житлоінвестбуду-УКБ» за першу половину 2015 р. становив 311,48 млн грн.

Засновниками СТ «Інбуд» є Віктор Нотевський, Михайло Бобрик, Микола Палієнко і Валентин Хоменко.

Палієнко свого часу керував КП «Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій».

«Інбуд» регулярно отримує підряди «Житлоінвестбуд-УКБ», яке очолює В’ячеслав Непоп.

«Еко-Буд-Трейд» був створений у 2014 р. і належить Максиму Половку, який через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до Непопа і Голиці.

У 2015 р. Половко висувався у Київраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутатом Київради від президентської партія також є Непоп.

Нещодавно КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» замовила фірмі реконструкцію розв’язки за 31,54 млн грн.