Держрезерв за 73 мільйони купив бензин у фірми з двома карними справами
12.03.2016   //  

Державне агентство резерву України 25 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Трейд Коммодіті» бензин за 73,49 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили 3 500 тонн бензину А-80-ДЗ  по 21 тис грн./т. Паливо мають поставити до 15 квітня. Єдиним конкурентом було ТОВ «Вог Аеро Джет» із ціною 21 300 грн./т.

Ціну за одиницю товару та звіт про торги не оприлюднили.

А-80-ДЗ  – це патентована суміш для довготривалого зберігання до п’яти років, яку в Україні, за даними «Insider», виробляє лише ПАТ «Укргазвидобування».

Власником «Трейд Коммодіті» з 2011 р. є Вадим Майко, але до того фірма належала Віталію Вовченко і Олександру Масленко. За даними «OilNews», із нею пов’язують міні-НПЗ у Дніпродзержинську.

Вовченко і Масленко також були співвласниками ТОВ «Поліхім-Дніпро», яке згодом теж переписали на Майка.

Обидві фірми влітку 2015 р. фігурували у кримінальному провадженні. Слідчі вважають, що «Поліхім-Дніпро» ухилявся від сплати акцизу, при імпорті видаючи реформат за основу для лаків і фарб. Однією з фірм-покупців «Поліхіму» була «Трейд Коммодіті», в якої знайшли підакцизні товари, що не відповідають ДСТУ.

Щодо «Трейд Коммодіті» зареєстроване ще одне кримінальне провадження за підозрою в формуванні податкового кредиту через угоди з низкою компаній із ознаками фіктивності.

Фірма «Вог Аеро Джет» входить до групи покійного нардепа Ігоря Єрємєєва.