Соратник Черновецького відсудив ділянку під паркінг на Ревуцького, отриману під шумок Майдану
03.03.2016   //  

Суд відмовився визнати недійсним інвестиційний договір від 16.07.2014, за яким ТОВ «Гуель Парк» отримав 0,55 га під побудову паркінгу на перетині вул. Ревуцького та вул. А.Ахматової у Дарницькому районі столиці. Про це свідчить постанова Вищого госпсуду від 16 лютого.

Столична прокуратура вказувала, що за умовами договору інвестор у подальшому отримає право користуватися ділянкою не на конкурентних засадах, оскільки побудований об’єкт буде його власністю.

Суди усіх трьох інстанцій відмовили прокуратурі, посилаючись на недоведеність того, що інвестдоговір суперечить законодавству.

Нагадаємо, у січні 2014 року, у розпал Майдану, КМДА оголосило інвестиційний конкурс по влаштуванню та експлуатації відкритої автостоянки з об’єктами транспортної інфраструктури/дорожнього сервісу на перетині Ревуцького та Ахматової.

У квітні того ж року переможцем конкурсу стало ТОВ «Гуель Парк». У липні був укладений відповідний інвестдоговір. На час будівництва орендну плату за ділянку сплачує КП «Київтранспарксервіс». Після завершення будівництва «Гуель Парк» у встановленому порядку оформить право власності або користування на ділянку.

ТОВ «Гуель Парк» входить до групи компаній, які пов’язані з колишнім секретарем земельної комісії Київради часів Черновецького, а нині депутатом Київради від «Єдності» Сергієм Кримчаком, який входить до комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

«Гуель Парк» прописано у офісі на просп. Перемоги, 131, прим. 3 разом з кількома фірмами, створеними наприкінці 2013 – на початку 2014 рр: ТОВ «Артігас», ТОВ «Міральянс», ТОВ «Калбет Хаус» і ТОВ «Вісенс Хаус».

Першим засновником «Міральянсу» був Василь Тем’янинець із Закарпаття, який є двоюрідним братом Сергія Кримчака. Нинішнім засновником фірми «Калбет Хаус» є брат Сергія Кримчака Антон Кримчак.

Компанії з орбіти депутата Київради Сергія Кримчака:

Назва фірми Засновники Якою ділянкою у Києві користується/претендує статут
ТОВ «Гуель Парк» ТОВ «Далі Парк», засновниками якого є Олена Марчук та Олександр Іщенко, директор Валентина Костюк 0,55 га на перетині вул. Ревуцького та вул. А.Ахматової під побудову паркінгу 121 тис грн
ТОВ «Артігас» Олена Марчук, директор Валентина   Костюк 0,78 га на вул. Ревуцького (перетин з вул. Вишняківською) для будівництва торговельного центру 1 тис грн
ТОВ «Міральянс» Заснував «Міральянс» у 2013 р Василь Тем’янинець, двоюрідний брат депутата Київради Сергія Кримчака. Нинішніми засновниками фірми значаться Єгор Русаков і ТОВ «Фундамент Девелопмент», власником якого є кіпрська компанія «Кісеторн Лімітед» (бенефіціар – чех Ярослав Хьолцель). Директор Єгор РУсаков 0,26 га на вул. Толбухіна, де планується будівництво багатоповерхівок 4 млн грн
ТОВ «Вісенс Хаус» Валентина Костюк, вона ж директор 0,84 га на просп. Московському, 32-д для будівництва торговельно-адміністративного комплексу 1 тис грн
ТОВ «Калбет Хаус» Антон Кримчак, брат депутата Київради Сергія Кримчака. Директор Валентина Костюк 95 тис грн
ТОВ «Сітікомфортгруп» Заснували «Сітікомфортгруп» у 2013 році Олена Марчук і кіпрська компанія «Руленген Інвест Лтд». Нещодавно замість Олени Марчук до складу засновників увійшла Ольга Клецко з Волинської області. Директор Дмитро Овсій претендує на 0,19 га на вул. Сортувальній, 24 для будівництва об’єкта дорожнього сервісу 1 млн грн
ТОВ «Далі Парк» Олена Марчук та Олександр Іщенко, він же директор 1 тис грн