Оточення Дробота розіграло 41 мільйон на коштовну хімію для уранового комбінату Дробота
24.02.2016   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 17 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Торгсервіс» вуглеамонійну сіль за 41,06 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом року поставлять вуглеамонійну сіль по 12 840 грн. за тонну.

У липні 2015 року комбінат купив цю речовину в цього ж постачальника дорожче – по 13 140 грн./т.

Проте у лютому 2015 року вона коштувала 7 776 грн./т., тобто у півтора рази дешевше, ніж зараз.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Енерджі трейд груп».

Засновниками харківського «Торгсервісу» зі статутним капіталом 11 800 грн. є Борис Гринько і Сергій Євсєєв.

Євсєєв є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Енерго-промислова «Югенергопромтранс» разом із Володимиром Куковальським та Жанною Григоренко.

Номінальним засновником «Югенергопромтрансу» є кіпрська компанія «БПК Біомасс Пауер Корпорейшн Лімітед».

Жанна Григоренко була прописана за однією адресою з Русланом Журилом – колишнім заступником директора СхідГЗК, а нині – керівником ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Григоренко також володіє ТОВ «Профімед Сервіс» разом із Сергієм і Тетяною Сірими, ТОВ «Техномашінвест» і ТОВ «Темп» із Анатолієм Лісковським.

Фірма «Темп», співвласником якої раніше був сам Журило, з 2011 року є фактичним монополістом тендерів СхідГЗК на перевезення вантажів.

«Енерджі трейд груп» через ланцюжок також пов’язана з Журилом. Після його призначення до ОГХК фірма стала найбільшим постачальником держкомпанії.

Крім того, вона пов’язана із Сергієм Дроботом, який керував СхідГЗК, а в 2014 році отримав підвищення і очолив ДК «Ядерне паливо», куди входить і цей комбінат.

Відтоді донині СхідГЗК очолює Олександр Сорокін.