Комунальника звинувачують у привласненні 3 мільйонів на демонтажі кіосків у столиці
24.02.2016   //  

Cуд повернув на додаткове розслідування кримінальну справу проти екс-директора КП «Київблагоустрій». Про це свідчить постанова Шевченківського райсуду м.Києва від 20 січня.

Підсудному інкримінується заволодіння коштами у змові з групою осіб, службове підроблення, відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом.

У 2009-2010 рр. директор КП «Київблагоустрій» залучив приватні фірми до демонтажу незаконно розміщених малих архітектурних форм і тимчасових споруд, хоча знав, що ці роботи комунальне підприємство може виконати самостійно.

Зокрема кошти за демонтаж МАФів отримували ТОВ «Міський благоустрій», ТОВ «Будтехнології – ХХІ століття» та ТОВ «Сервісна компанія «Благоустрій». Слідчі вважають, що гроші перераховувалися на підставі документів, що містили неправдиві відомості.

Так, «Сервісна компанія «Благоустрій» заплачено 1,72 млн грн. за роботи, які фактично не виконувалися. Аналогічно «Будтехнології – ХХІ століття» отримала 818 тис грн., фірма «Міський благоустрій» – 150 тис грн.

Далі з рахунків вищезгаданих фірм кошти переводили в готівку із залученням ТОВ «Армідон, ТОВ «Арма Консалт», ТОВ «Служба благоустрою».

Відтак слідство вважає, що обвинувачений у змові з директорами приватних компаній та іншими особами заволодів коштами КП «Київблагоустрій» на суму 2,69 млн грн.

Суд зазначив, що слідчі не встановили конкретні обставини вчинення злочину: не довели факту змови, не обґрунтували висновок про те, що кошти переводились у готівку через фіктивні компанії та ін.

З червня 2009 р. до січня 2010 р. КП «Київблагоустрій» очолював Олексій Сорокін.

За даними сайту «Судова влада», підсудними у справі значаться троє осіб: екс-директор КП Олексій Сорокін, екс-директор фірми «Будтехнології – ХХІ століття» Олена Шелєміна та екс-директор фірми «Міський благоустрій» Євген Іваськів.