Термінал D «Борисполя» приберуть за 16 мільйонів, бо дешевшого лідера ринку не пустили на торги
22.02.2016   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 10 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Чистий Світ Фасіліком» про послуги з прибирання на 15,81 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На рік замовили поточне, комплексне, додаткове та генеральне прибирання внутрішніх приміщень та конструкцій фасаду будівлі терміналу «D».

При цьому закупівлю послуг із внутрішніх приміщень інших терміналів та об’єктів аеропорту відмінили через «відсутність подальшої потреби».

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Інвайт» із вищою на 20% ціною.

Найбільшу українську клінінгову фірму ТОВ «Імпел Гріффін Груп» пропонувало послуги в півтора рази дешевше. Однак заявку відхилили через різну кількість працівників у листі та в копії звіту по ЄСВ, невідповідність калькуляції умовам тендеру та відсутність кінцевого бенефіціарного власника у держреєстрі.

Засновниками «Імпел Гріффін Груп» є Віталій Опанасюк, В’ячеслав Реуцький і польська фірма «Імпел Клінінг» («Impel Cleaning»). Нині кінцевими бенефіціарними власниками значаться Гжегош Дзік і Йозеф Бегай із Вроцлава. Фірма з 2008 року отримала держпідрядів на 285,19 млн грн.

Також не допустили до торгів дорожчі ТОВ «Сантаун», ПП «Клінінг-Про» і ПП «Ден».

«Чистий Світ Фасіліком» входить до групи компаній «Чистий світ» і належить Сергію Семенюку, директором є Валерій Макицький. За даними держреєстру, фірма є правонаступником ТОВ «Свам Трейд».

Із червня 2015 року компанія виграла два тендери на 978 тис грн.

Власниками «Інвайту» є Віталій Байлов, Олексій Харько, Софія та Сергій Морозови, керує ним Тетяна Давидович.

Подружжя Морозових також є партнерами Владислава Тинного по фірмі ТОВ «Ай Ві Ті Інвестментс». Владислав Тинний є батьком Ігоря Тинного, бізнес-партнера Івана Фурсіна по ТОВ «Перша взуттєва фабрика «Київ». Нагадаємо, Фурсін був партнером Дмитра Фірташа по фірмі «Росукренерго».

Саме «Інвайт» прибирав увесь аеропорт раніше: у 2015 році – за 25,59 млн грн. та у 2014 році – за 50,31 млн грн. з обслуговуванням багажних візків.

Послуга Найменування ділянки Загальна площа, кв. м
Прибирання внутрішніх приміщень терміналу «D» Площі загального використання 71 114
Виробничі приміщення 25 238
Сантехнічні приміщення 1 840
Загальна площа ділянок будівлі, що потребують прибирання: 98 192
Прибирання конструкцій фасаду будівлі терміналу «D» Скловироби 31 718
Металеве оздоблення 11 965