Зі шляховиків, які не вчасно розплатилися з другом екс-голови «Нафтогазу», стягують 5 мільйонів
30.01.2016   //  

ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» стягує 4,77 млн грн. інфляції і процентів річних зі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області за несвоєчасне виконання договору. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 13 січня.

15 червня 2015 р. Госпсуд Дніпропетровської області стягнув зі Служби автодоріг 5,67 млн грн. заборгованості за договором.

Йдеться про контракт 2012 року на будівництво автодороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине (на Волгоград через м. Дніпропетровськ, м.Донецьк) на ділянці обходу м. Дніпропетровська від автомобільної дороги Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя до межі м. Дніпропетровська. Всього було виконано робіт на 40,20 млн грн., за які розрахувалися неповністю.

За договором, строк оплати за виконані роботи настав 07.11.2013 р. Відтак фірма «Нафтогазбуд» захотіла стягнути зі Сліжби автодоріг інфляційні нарахування за період з грудня 2013р. по вересень 2015р. на суму 4,42 млн грн., а також 0,35 млн грн. річних.

Служба автодоріг вимоги заперечувала і вказувала, що датою нарахування інфляційних втрат і процентів річних має бути момент надходження бюджетних коштів на її рахунки.

Однак суд визнав ці аргументи необґрунтованими, оскільки Служба автодоріг не подала доказів, що не мала коштів для розрахунку з підрядником.

Крім того, шляховики вважали, що зобов’язання оплатити борг виникло тільки у 2015 році за рішеннями суду. Але суд визнав такі твердження безпідставними.

ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд», зареєстроване на кіпрські компанії «Балоніко Інвестментс ЛТД», «Конклавеко Холдінгз ЛТД».

Головою правління ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» є івано-франківський бізнесмен Анатолій Попадюк, якого екс-голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко в інтерв’ю називав своїм другом. Також відомо, що три особи із топ-менеджменту ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» раніше працювали у ТОВ «Сталева згода». У 2010-2011 рр. засновником цієї фірми значився Олександр Фоменко, який у 2011-2013 рр. був заступником губернатора Донецької області.