Дружина головного борця з торгівлею людьми придбала Land Cruiser і Mazda у 15 разів дорожчі від доходу родини
29.01.2016   //  
ГЛУХОВЕРЯ С ЖЕНОЙ

Віталій Глуховеря і його дружина Катерина Галайдич

Дружина екс-очільника МВС Дніпропетровської області, а нині глави Департаменту боротьби з торгівлею людьми Національної поліції України Віталія Глуховері, не маючи жодних офіційних доходів, придбала новий Toyota Land Cruiser. Про це стало відомо з декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру Віталія Глуховері за 2014 р.

Віталій Глуховеря очолив Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаним з торгівлею людьми у травні 2015 року. До того він рік очолював ГУ МВС України у Дніпропетровській області й, обіймаючи цю посаду, подавав декларацію за 2014 р.

Згідно з декларацією, за 2014 рік Глуховеря отримав загальний дохід у розмірі 112 тис грн. Уся сума – це його заробітна плата, члени родини жодного доходу не мали. Окрім того ні Глуховеря, ні родина не мали ніякої нерухомості (ні квартири, ні будинку), а також задекларували відсутність коштів на рахунках у банках.

Разом з тим, Глуховеря задекларував у власності дружини автомобіль Toyota Land Cruiser з двигуном на 4,5 л. 2014 року випуску.

ВIТАЛIЙ ГЛУХОВЕРЯ ДЕКЛАРАЦIЯ 1 ВIТАЛIЙ ГЛУХОВЕРЯ ДЕКЛАРАЦIЯ 2 ДОХIД ВIТАЛIЙ ГЛУХОВЕРЯ ДЕКЛАРАЦIЯ 3 НЕРУХОМЕ МАЙНО ВIТАЛIЙ ГЛУХОВЕРЯ ДЕКЛАРАЦIЯ 4 АВТО ЧЛЕНIВ СIМЇ

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру МВС, ця автівка була зареєстрована Катериною Галайдич у квітні 2014 р. За даними офіційного у жовтні 2014 р. сайту Toyota така автівка коштувала близько $100 тис. Отже в квітні при курсі 11,4 грн./дол. автівка могла коштувати щонайменше 1 млн грн.

Окрім того, згідно з тим же витягом, у квітні 2015 року Катерина Галайдич зареєструвала ще одну автівку – кросовер Mazda СX-5, рік випуску 2014. Станом на початок 2015 р. така автівка коштувала близько $37 тис, що з урахуванням курсу близько 23 грн./дол. США тоді складало близько 850 тис грн.

При цьому за даними МВС на самого Глуховерю жодних автівок не зареєстровано.

Окрім того, як зазначалося, станом на 2014 р. ні в Віталія Глуховері, ні в його дружини не було житла. Сам очільник Дніпропетровського МВС вказав у власності земельну ділянку 1,1 га, її розташування визначити не вдалося. Щодо Катерини Галайдич, то з вересня 2015 р. їй належить будиночок розміром 51 кв м – за 20 км від Дніпропетровська неподалік від природного заповідника «Дніпровсько-Орільський».

За даними ЄДРПОУ жодним бізнесом подружжя не володіло.

ГАЛАЙДИЧ КАТЕРИНА БУДИНОК ДНIПР ОБЛГАЛАЙДАЧ ДАЛЬНIЙ ПЛАН

Син міліціонера Олександр Глуховеря відомий як прокурор Красногвардійського району у Дніпропетровську. Згідно з декларацією за 2014 рік, його дохід становив 303 тис грн, з яких зарплатня лише 91 тис грн., а решта від продажу майна. Його дружина Маріам Глуховеря мала дохід 626 тис грн , майже вся сума від підприємницької діяльності (ФОП з 2008 року, надання в оренду чи експлуатацію нерухомого майна).

МАРIАМ ГЛУХОВЕРЯ ФОП ОЛЕКСАНДР ДЕКЛАРАЦIЯ 1 ОЛЕКСАНДР ДЕКЛАРАЦIЯ 2 ДОХIД

Згідно з декларацією, Глуховеря-молодший і його дружина мають щонайменше одне авто Toyota Camry 2,5 л 2014 року. Заданими МВС, Toyota Camry була зареєстрована на Маріам Глуховерю на початку 2015 р. Наприкінці 2014 р. сайту Toyota така автівка коштувала 426-555 тис грн. залежно від комплектації.

ОЛЕКСАНДР ДЕКЛАРАЦIЯ 4 АВТО ТОЙОТА ТОЙОТА МАРIАМ

Також Олексадр Глуховеря володіє квартирою на 62,5 кв м За даними Реєстру нерухомості, ця квартира знаходиться у центрі Дніпропетровська по вулиці Московській, 10 (Володимира Мономаха), неподалік набережної Дніпра, і буда придбана в 2009 лише за за 49 тис грн.

ГЛУХОВЕРЯ МОЛОДШИЙ КВАРТИРА ДНIПРО ОЛЕКСАНДР ДЕКЛАРАЦIЯ 3 КВАРТИРА

олександр декларація 3 квартира + глуховеря молодший квартира дніпро

За даними ЄДР, Олександр Глуховеря у 2007-2009 р. був оформлений як ФОП з КВЕДом «рекламна діяльність» і прописаний за адресою Комсомольська, 25. Тут знаходиться елітний ЖК «Первозванівський». За даними Реєстру нерухомості йдеться про квартиру на 169,8 кв м., з 2002 р. вона належить Світлані Глуховері.

ЖК ПЕРВОЗВАНОВСКИЙ ГЛУХОВЕРЯ МОЛОДШИЙ ФОП

За декларацією, Маріам Глуховеря також володіє двома квартирами площею 104,9 і 165 кв м та іншим нерухомим майном площею 116,4 кв м. За даними Реєстру нерухомості, на неї записана квартира розміром 163,4 кв м по вулиці Гусенка, 17 у ЖК «Феодосійський» у центрі Дніпропетровська. Квартира була оформлена через договір дарування від 2013 року. Попереднім власником значиться Дмитро Мясник.

НЕРУХОМIСТЬ МАРIАМ ГУСЕНКА 17 РЕЄСТР МАРIАМ ГУСЕНКА 17 ФОТКА ГУГЛ

Щодо нежитлових приміщень, в червні 2014 року на Маріам Глуховерю було записане приміщення 74а по вулиці Ливарній, 15 у Дніпропетровську біля набережної.

МАРIАМ ДНIПРО ЛИВАРНА