Знам’янські чиновники підробили документи про ремонт доріг фіктивним асфальтом за 2 мільйони
28.01.2016   //  

Правоохоронці Кіровоградської області підозрюють посадовців управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради у службовому підробленні документів про виконання робіт з ремонту доріг на суму 1,98 млн грн. Про це йдеться в ухвалі Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської.

В 2014 році між управлінням Знам’янської міськради та ТОВ «Рік-Знам’янка» було укладено десять договорів підряду про капітальний та поточний ремонт асфальтного покриття доріг. За результатами ремонту сторони склали довідки про вартість виконаних будівельних робіт та акти приймання виконаної роботи. На основі цих актів управління перерахувало фірмі 1,98 млн грн.

Наприкінці вересня 2015 року будівельною лабораторією асоціації «Кіровоградоблагрошляхбуд» була проведена перевірка відремонтованих доріг, яка показала невідповідність покладеного асфальту задекларованим в договорах підряду вимогам.

В листопаді минулого року поліція відкрила кримінальне провадження за фактом службового підроблення. А в грудні суд дозволив старшому слідчому Знам’янського ВП ГУ Нацполіції тимчасовий доступ до документів управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міськради щодо співпраці з ТОВ «Рік-Знам’янка».

Власником «Рік-Знам’янки» є Володимир Марченко. Але слідчим він заявив, що «до фінансово-господарської діяльності ТОВ «Рік-Знам’янка» не має жодного відношення». Також слідство встановило, що за юридичною адресою фірми в Маріуполі проживають фізичні особи, що також не мають жодного відношення до діяльності підприємства.

Першим засновником фірми у вересні 2013 року та її керівником був мешканець Ременюк Олександр Миколайович, а за місцем його реєстрації в с. Водяне Знам’янського району і була спочатку зареєстрована фірма. Людину з таким же П.І.Б. у травні 2014 було призначено на посаду головного економіста з питань інформаційного та програмного забезпечення відділу бухгалтерського обліку, звітності та інформаційного забезпечення фінансового управління Знам’янської міськради.

ТОВ «Рік-Знам’янка» наразі фігурує ще у двох кримінальних справах. Так, у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем підозрюється колишній директор фірми. В судовій справі не вказано його прізвище, але в той час фірмою керував Володимир Смалько, який в 2015 році безуспішно балотувався до Знам’янскьої міськради від Радикальної партії Олега Ляшка. Згідно матеріалів справи, на початку 2014-го директор ТОВ «Рік-Знам’янка» уклав з філією «Олександрійська ДЕД» ДП «Кіровоградський облавтодор» договір на перевезення вантажів на суму 2,99 млн грн., але не виконав його. Збитки держпідприємства слідство оцінило в 0,28 млн грн.

Ще одна кримінальна справа, в якій фігурує ТОВ «Рік-Знам’янка», відкрита за фактом розтрати грошових коштів з боку посадових осіб Мелекінської сільської ради Донецької області. В травні 2015 року сільрада уклала з фірмою договір на капітальний ремонт тротуару на суму 597,79 тис грн., а через місяць підписала акт виконаних робіт. Пізніше перевірка показала, що будівельні роботи по капітальному ремонту тротуару завершено не було.