Під Новий рік «Харківобленерго» замовило батькам губернатора товарів на 200 тисяч по таємним цінам
28.01.2016   //  

АК «Харківобленерго» 25 грудня уклало з ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» три договори на постачання товарів на загальну суму 199,82 тис грн.

Про це компанія повідомила у своєму звіті у «Віснику державних закупівель».

Зокрема, на 112 тис грн. енергетики придбали брезентові рукавиці, ще 47 тис грн. заплатили за вогнегасники й 40 тис грн. – за гумові діелектричні килими 75х75.

Кількість товарів, які замовило обленерго, у звіті не вказана. Відтак тендерна ціна невідома і це не дозволяє порівняти закупівельні ціни з ринковими.

Засновниками ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» є батьки губернатора Харківської області Ігора Райніна – Лев Райнін та Ганна Райнін.

В 2011-2012 роках серед засновників був й сам теперішній голова Харківської ОДА.

В 2005 році на цьому підприємстві працювала теперішня віце-губернатор з економічних питань Юлія Світлична.

Нагадаємо, що 65% акцій АК «Харківобленерго» належать Фонду державного майна, ще 29,8 % акцій знаходиться у володінні кіпрської компанії «Garensia Enterprises Limited», яку ЗМІ пов’язують з Констянтином Григоришиним.

16 січня після публікації «Наших Грошей» відмінила результати тендерів щодо закупівлі у ТДВ «Велика страхова компанія» послуг з страхування на 99,91 млн грн. Фірму-страховщика правоохоронці підозрюють у фіктивності. Про інші оборудки менеджменту підприємства читайте в статті «Сміттярі з «Харківобленерго».