Фонд держмайна без конкурсу продав приміщення комбінату по «інвентарній» ціні
24.01.2016   //  

Суд відмовив у визнанні недійсними договорів купівлі-продажу ТОВ «Спортивно-оздоровчий центр «Шериф-СВ» приміщень у м.Рівне по вул.Шкільна,11. Про це свідчить рішення Господарського суду Рівненської області від 21 грудня.

Позов подав Навчально-курсовий комбінат Рівненської обласної асоціації по сільському будівництву «Рівнеагробуд» (далі Комбінат), на балансі якого раніше були продані приміщення.

Комбінат стверджував, що є належним власником проданих приміщень, які відділення Фонду держмайна в порушення законодавства розділило на два об’єкти і продало без аукціону.

28 квітня 2015 року та 3 вересня 2014 року відділення Фонду держмайна і продажу ТОВ «Спортивно-оздоровчий центр «Шериф-СВ» уклали договори купівлі-продажу приміщень 189 м2 та 205 м2 по вул.Шкільна,11.

Раніше для продажу приміщень було оголошено аукціони, які не відбулися. Зокрема, по об’єкту 189 м2 надійшло три заяви на участь у торгах, але дві з них відділення Фонду держмайна відмовилося зареєструвати. Причини відмови не уточнюються. Згодом обидва аукціони оголошено такими, що не відбулися. Однак фірма «Шериф-СВ», що подавала заявки на обидва аукціони, звернулась до відділення Фонду держмайна з пропозицією придбати приміщення за ціною, що була визначена у висновках після їх інвентаризації. Відтак приміщення були придбані за 0,97 млн грн. і 1,08 млн грн. відповідно.

Суд встановив, що у 2010 році спірну будівлю у судовому порядку визнано власністю держави, а запис про реєстрацію права власності за Комбінатом скасовано. У судовому рішенні сказано, що будівля була на балансі Комбінату, але не була приватизована у встановленому законодавством порядку, а тому мала статус державного майна. Тому суд вирішив, що права Комбінату не були порушені і в позові відмовив.

«Спортивно-оздоровчий центр «Шериф-СВ» оформлений на Вадима Сабадишина, ТОВ «Сервісно-промислове підприємство «МБР-Україна» і ТОВ «УМБ-Здолбунів».

«Сервісно-промислове підприємство «МБР-Україна» володіють Едуард Цілінський і Катерина Сабадишина. «УМБ-Здолбунів» належить СПП «МБР-Україна».