«Тернопільобленерго» злило 30 мільйонів рідній фірмі дружини директора обленерго
19.01.2016   //  

ВАТ «Тернопільобленерго» 12 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Західенергомонтаж» на реконструкцію електромереж на 29,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році фірма виконуватиме приєднання новозбудованих, реконструйованих чи модернізованих електроустановок замовників до електромереж.

Зокрема збудують:

  • 12 км повітряних ліній електропередач напругою до 1000В (260 опор)
  • 3 км повітряних ліній вище 1000В (76 опор);
  • 7 км кабельних ліній до 10 кВ;
  • 380 розподільчих пристроїв до 1000В
  • 44 розподільчих пристроїв і підстанцій напругою вище 1000В;
  • 2 конденсаторні установки.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Енергоресурс-Т» із дорожчою на 0,05% заявкою.

Тернопільський «Західенергомонтаж» нині записаний на Миколу Бучму. Однак його першозасновниками були Оксана Гумен і ТОВ «Запорізька Січ».

Співвласницею «Запорізької Січі» є Оксана Юхимець, дружина Ігоря Юхимця – керівника «Тернопільобленерго». Директором «Західенергомонтажу» при ній був Володимир Гумен, відомий як помічник гендиректора «Тернопільобленерго».

На вищезгаданого Бучму також записана частка в ТОВ «Енерго-Плюс», яким керує Оксана Труш – директор фірми «Запорізька Січ».

Нагадаємо, у березні 2015 року «Західенергомонтаж» отримав підряд «Тернопільобленерго» на реконструкцію електромереж за 20,07 млн грн.

Фірма-конкурент «Енергоресурс-Т» зі статутним капіталом 1 100 грн. належить Світлані Худенко. Керівником є Олександр Кльоц.

У лютому 2015 року Тернопільський окружний адміністративний суд постановив ліквідувати фірму за неподання фінансової звітності протягом року. Однак у листопаді Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляцію «Енергоресурс-Т» і скасував цю постанову.