На ремонт морвокзалу в Ізмаїлі відверто розпиляли 26 мільйонів між співмешканками
18.01.2016   //  

морвокзал ізмаїлДП «Адміністрація морських портів України» 6 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Юг-Укрстрой» на капремонт Морвокзалу у Ізмаїлі вартістю 25,55 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Це буде перший капремонт Морвокзалу з моменту його будівництва у 1972 році. Відтак до 2016 року мають провести значний обсяг роботи по реконструкції усіх інженерних мереж будови, заміні зовнішніх стеклопакетів на більш енергоефективні, тощо.

На тендер було подано лише дві заявки від двох одеських фірм – «Юг-Укрстроя» та ПП «Моноліт», чия пропозиція відрізнялась від переможця лише на 0,01%. У результаті такої конкуренції вартість угоди відрізняється від очікуваної ціни тендеру лише на 0,04%, або 9 тис грн.

Компанія «Юг-Укрстрой» належить Світлані Донченко, «Моноліт» заснувала Любов Резнікова.

моноліт юг укрстрой

Вони є бізнес-партнерками – обидві входять до складу засновників ТОВ «Пасажирська канатна дорога», що орендувало на 49 років єдину в Одесі канатну дорогу.

канатна дорога

Директором і співзасновником «Пасажирської канатної дороги» є чоловік власниці «Моноліту» Юрій Резніков, із сім’єю котрого Світлана Донченко прописана в одній квартирі.

Резніков володіє будиночком і басейном на міському пляжі «Отрада». Також «Пасажирська канатна дорога» орендує прилеглий комунальний пляж по 650 грн./місяць. Торік влітку активісти знесли паркан на пляжі після того, як там побили журналістів місцевого телебачення, які розслідували тему вільного доступу на пляжі міста.

«Юг-Укрстрой» виграло низку будівельних підрядів в Одесі в 2011 році на 50,13 млн грн. Потім компанія не вигравала тендерів до 2015 року, і тепер за півроку отримала підряди на 107,20 млн грн.

ДП «Адміністрація морських портів України» очолює Андрій Амелін. Це виходець з бізнесу, раніше Амелін очолював ТОВ «Миколаївський цукровий завод» (нині його діяльність припинено), чиїми засновниками є івано-франківець Олег Шастко і киянка Ірина Іванчук – дружина нардепа від «Народного фронту» Андрія Іванчука, який є одним з найвпливовіших друзів прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Деякі з робіт по Морвокзалу в Ізмаїлі:

  • Передбачено капітальний ремонт фасаду будівлі Морвокзалу із застосуванням матеріалів, що задовольняють вимогам енергозбереження – з заміною існуючих віконних і зовнішніх дверних блоків на високоефективні металопластикові.
  • Облицювання фасаду сучасними системами «Alucobond»
  • Передбачено капітальний ремонт вводів водопроводу, випусків каналізації, капремонт санвузлів 2 і 3 поверхів, капітальний ремонт мереж в підвалі будівлі.
  • Антисейсмічні заходи: з’єднання труб за допомогою гнучких стикових з’єднань. Жорстке закладення труб в стінах будівлі не допускається.
  • Передбачено повний демонтаж існуючої системи опалення будівлі Морвокзалу, включаючи приміщення бару-ресторану і приміщення адміністративного призначення аж до теплових вузлів в приміщенні бойлерної.
  • Кондиціювання кабінетів усіх поверхів здійснюється настінними кондиціонерами фірми DAIKIN.
  • Джерелом теплопостачання будівлі служать топкові, виділені в існуючій будівлі котельні Морвокзалу, теплопродуктивністю по 200 кВт кожна, що працюють на газоподібному паливі. Внаслідок тривалого терміну експлуатації існуючої тепломережі без капітального ремонту, а також регулярного підтоплення ґрунтовими водами, існуючі трубопроводи і лотки тепломережі прийшли в непридатність. Передбачається повний демонтаж трубопроводів існуючої тепломережі будівлі Морвокзалу, з прочищенням і оздоблювальним ремонтом (штукатуркою) існуючих літаків тепломережі. У зв’язку з влаштуванням двох топкових для автономного опалення будівлі Морвокзалу, передбачено влаштування двох роздільних контурів теплопостачання розрахункової теплопродуктивністю по 200 кВт кожен.
  • Передбачається ряд конструктивних рішень по кріпленню газопроводу до опор для надземної прокладки, влаштуванню, а також влаштуванню металевих шаф для вузла обліку та ГРПШ.
  • Для забезпечення нормативних величин термічного огородження огороджувальних конструкцій згідно з ДБН В.2.6-31: 2006, передбачається утеплити наступні конструкції будівлі:

– зовнішні стіни – шаром пінополістиролу ПСБ-25 товщиною 100 мм;

– перекриття третього поверху утеплити додатково – шаром мінвати «Rockwool» 100 мм або еквівалент;

– замінити існуючі вікна на металопластикові віконні блоки з ламінованого 5-тікамерние профілю Koning семидесятої серії з тридцять другим енергозберігаючим склопакетом, тонованим.

  • Для організації системи відеоспостереження передбачено використання цифрового відео реєстратора DH – NVR +5416 P виробництва фірми «Dahua»