Суд залишив понад 6 гектарів лісу під Києвом оточенню Юрія Бойко
25.12.2015   //  

Суди залишили у власності ПП «Лебедівський лісовичок» і ПП «Лебедівський лісовичок плюс» лісові ділянки загальною площею 6,48 га. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 29 жовтня.

У 2012 році фірми отримали у користування для культурного-оздоровчих та рекреаційних цілей 2,85 га і 3,63 га лісів строком на 49 років. Ділянки розташовані у межах Пірнівського лісництва, що входить до ДП «Вищедубечанське лісове господарство» (Вишгородський район).

Обласна прокуратура вимагала розірвати договори через порушення їх умов. Так, підприємства зводять на орендованих ділянках бетонну огорожу, опори вуличного освітлення та лінію електропередач. Це встановлено обласною Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю і Держекоінспекцією. Але суди відхилили акти перевірок як доказ, визнавши їх такими, що були складені з порушеннями. Зокрема, через те, що про перевірку не були повідомлені користувачі.

Вказані підприємства були засновані у 2012 році за кілька місяців до отримання ділянок. Їхнім директором є Сергій Михайлусенко. Засновниками ПП «Лебедівський лісовичок» є Володимир Лімаков і Юлія Кирилюк. Засновниками ПП «Лебедівський лісовичок плюс» є вже згаданий Лімаков і Сергій Слюсаренко.

Останній є співвласником ПП «Сетлер» разом із Анатолієм Бойком – сином нардепа від «Оппозиційного блоку» Юрія Бойка, та Наталією Мазур – засновницею й директором двох благодійних фондів екс-голови «Нафтогазу» Євгена Бакуліна. На неї оформлена земля під одним з його маєтків. Слюсаренко раніше очолював садівниче товариство «Бобер» (с. Хотянівка, Вишгородський район), яке фактично є закритим містечком приватних маєтків екс-високопосадовців з «Нафтогазу», що наближені до Юрія Бойка.

Підприємства «Лебедівський лісовичок» і «Лебедівський лісовичок плюс» зареєстровані у садівницькому товаристві «Лебедівка», на вул. Сагайдачного, 50 (с. Лебедівка, Вишгородський район).

Керівником ГО «Садівниче товариство «Лебедівка» є Олександр Кирпач, який раніше очолював «Лебедівський лісовичок плюс».

У 2005 році ГО «СТ «Лебедівка» отримало в оренду на 49 років ділянку площею 5,39 га у Пірнівському лісництві. Наступного року Вишгородська РДА безкоштовно передала цю землю у власність 10 членам товариства, які продали її фізособі. Після ще кількох перепродажів власником ділянки стало ТОВ «БІ Долина Девелопмент».

Раніше засновниками цієї фірми були Володимир Лімаков та Ігор Валерійович Тарабакін, яких змінило ТОВ «Еф Нова оселя», засновниками якої є компанія «Стенфілд Файненс Лімітед» (Stenfield Finance Limited, Тортола, 99%) і ТОВ «Корона Девелопмент», засновниками якої є кіпрські компанії «Лінкроуз Лімітед» і «Лінкделл Лімітед».

У 2007 році директором ТОВ «Еф Нова оселя» був нинішній міністр інфраструктури Андрій Пивоварский, який раніше працював у консалтингові компанії Dragon Capital. До цього року ТОВ «Драгон Капітал» очолював Дмитро Валерійович Тарабакін.

До 2013 року співзасновником фірми «Еф Нова оселя» був Олег Курінний, який у грудні 2014-го був призначений директором Дирекції з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду. Курінний раніше очолював ТОВ «Драгон Девелопмент».

Нинішнім директором «БІ Долина Девелопмент» є Олександр Дубенок, а до цього фірму очолював Олександр Кирпач.

Дубенок також є директором, а «Еф Нова оселя» і «БІ Долина Девелопмент» – засновниками ТОВ «Сервісна компанія «Рівьєра Вілас». Клубне містечко Riviera Villas є проектом інвесткомпанії Dragon-Ukrainian Properties & Development (DUPD), якою управляє Dragon Capital. На карті Google адресою містечка вказано с. Лебедівка, вул. Сагайдачного, 50. Нагадаємо, що саме тут зареєстровані «Лебедівський лісовичок» і «Лебедівський лісовичок плюс».

Окрім Riviera Villas, проектами DUPD також є котеджне містечко Green Hills у с.Віта-Поштова (Київська обл.), а також житловий комплекс Obolon Residence у столиці.