Підлеглий Кличка посприяв своїм автобусам у перемозі на конкурсі пасажироперевезень
24.12.2015   //  

Прокуратура розслідує зловживання в Київській міськдержадміністрації, завдяки яким конкурс на автобусні пасажирські перевезення в столиці виграла фірма, пов’язана з чиновником КМДА. Про це пише «Перша інстанція» з посиланням на ухвалу Оболонського суду Києва від 30 листопада.

Цим рішенням суд надав доступ районній прокуратурі до всієї документації конкурсу на право здійснення пасажирських перевезень у столиці за маршрутами, термін дії договорів за якими минув (конкурс проводився в червні 2015 року).

За даними слідства, під час конкурсу керівництво комунальних підприємств міста, зловживаючи службовим становищем, та всупереч результатам конкурсу, надало перевагу приватному підприємству «Авен-Єзєр», в результаті чого КП «Київпастранс» зазнало збитків на 170 тис грн.

Було встановлено, що власниками деяких автобусів ПП «Авен-Єзєр» є заступник начальника Комунальної служби перевезень виконавчого органу Київської міської ради. Крім того, приблизно десять автобусів ПП «Авен-Єзєр» зареєстровано на його сестру.

Від «Наших грошей»:

Власником та керівником ПП «Авен-Єзєр» є Сергій Пономаренко. У минулому році Укртрансінспекція анулювувала цьому підприємству ліцензію на право провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезень пасажирів автобусів. Крім того, службових осіб «Авен-Єзєр» підозрювали у внесенні неправдивих відомостей до листа повідомлення Укртрансінспекції щодо анулювання ліцензійних карток на автобуси.