АМКУ оштрафував «кар’єрника» за розпил двох тендерів АЕС на 14 мільйонів
20.12.2015   //  

ТОВ «Енергопромбуд» і ПАТ «Юженергобуд» узгодили свої дії для участі у торгах, які минулого року провело «Южноукраїнська АЕС». Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 2 грудня.

Суд визнав два тендери, на яких виграв «Юженергобуд», розіграними. Йдеться про реконструкцію комутаційного ресурсу елегазового вимикача QM Ташлицької ГАЕС вартістю 5,99 млн грн та реконструкцію електролізної установки на енергоблоці №1 «Южноукраїнської АЕС» вартістю 8,44 млн грн.

Єдиними конкурентом «Юженергобуду» на цих тендерах був «Енергопромбуд». Ці фірми є пов’язаними.

«Юженергобуд» очолює Іван Ясеницький. Він також є основним власником «Южно-Бугського кар’єру», керівником якого до листопада 2014-го була Алла Трянова. А Трянова є одним із засновників «Енергопромбуду».

Крім того, у компаній була спільний бухгалтер – у «Юженергобуду» вона займала посаду заступника головного бухгалтера, а в «Енергопромбуді» – посаду головного бухгалтера.

Також АМКУ відзначив, що у фірм були однаково оформлені документи і заявлений один і той же субпідрядник.

АМКУ оштрафував «Юженергобуд» на 136 тис грн.

ПАТ «Юженергобуд» у 2007 році отримав підряд «Енергоатома» на будівництво місії OSART у Нетішині (Хмельницька обл.) за 4,84 млн грн, а у 2013-2015 рр виграв тендери «Южноукраїнської АЕС» на 74,69 млн грн.

У свою чергу «Енергопромбуд» у 2010-2011 рр. отримав підряди від «Нафтогазобслуговування» на 313 тис грн, а у 2015 році виграв тендери «Южноукраїнської АЕС» на 4,39 млн грн.