Ліквідувалася «Сімейна» фірма, яка хотіла звести офісний центр у дворі школи на Печерську
10.12.2015   //  

ТОВ «Старкада» у червні була визнана банкрутом і наприкінці вересня була ліквідована. Про це свідчить ухвала Господарського суду міста Києва від 23 вересня.

Фірма прийняла рішення про ліквідацію у лютому цього року у зв’язку з наявністю боргу у 59 тис грн. перед фірмою «Бізнес девелопмент компанією», яка з листопада 2014-го теж ліквідується.

Вимоги «Бізнес девелопмент компанії», а також ПАТ «Індбуд» на суму 864 тис грн та столичних податківців на суму 225 тис грн. суд визнав погашеними у зв’язку з недостатністю майнових активів боржника. «Старкада» заявила, що в неї відсутнє будь-яке майно, а на рахунках залишилося всього 8 грн.

Засновниками ТОВ «Старкада» є Гліб Вакунов (1%) і ТОВ «Інвестиційна компанія «Київ-Ост», засновником і директором якої значиться житель с. Веселе Запорізької області Сергій Юдін. До цього засновником і директором «Київ-Осту» був Валерій Бут, на якого було оформлено 9,95% акцій банку «Радикал».

Як повідомлялося, документи щодо діяльності «Старкади» були знайдені в Межигір’ї. Ця фірма хотіла збудувати житлово-офісний центр майже у дворі школи біля Національного ботсаду ім. М.М.Гришка у центрі Києва.

«Старкада» орендувала ділянку площею 0,27 га на вул. Тимірязєвській, 36 протягом 2007-2013 років. У 2013 році фірма отримала Декларацію про початок будівельних робіт, однак Київрада не продовжила фірмі договір оренди. У 2014 році суд скасував реєстрацію Декларації про початок робіт. Судова експертиза, зокрема, встановила, що у ході будівництва можлива деформація приміщення середньої загальноосвітньої школи №5 по вул. Тимірязєвській, 36.

Фірма ще не встигла нічого побудувати на орендованій ділянці. Проте встигла вирити котловани і завезти будматеріали та вагончики для робітників.

Проект підготовчих робіт по Тимірязєвській, 36 розробляло вже згадане ПАТ «Індбуд», що належить донеччанину Володимиру Артюху та його сину Денису. Артюху належить також компанія АК «Інжиніринг», що будувала «Донбас-Арену» і НСК «Олімпійський».

Засновником ТОВ «Бізнес девелопмент компанія» значиться донеччанин Новицький Володимир Всеволодович. Людина з таким ПІБ у 2014 році була головою лічильної комісії на зборах акціонерів ПАТ «Центренерго», яке тоді контролював менеджмент Януковича.

З 2012 року директором «Бізнес девелопмент компанії» є донеччанин Олег Володимирович Лисюк. У 2002-2010 рр. він був директором ТОВ «Домус» (Донецьк), засновником якого було і залишається ТОВ «Інвестиції та розвиток» (Київ). Одним із засновників останнього є колишній нардеп-«регіонал» Ігор Гуменюк. Він є бенефіціаром «Донбасенерго», у якому 25% належить державі. Реальним власником «Донбасенерго» ЗМІ називають не Гуменюка, а Олександра Януковича. Нагадаємо, на Гуменюка деякий час було записано ТОВ «Танталіт», яке хазяйнувало у «Межигір’ї» Віктора Януковича.