МВС не змогло відсудити у «регіонала»-горілчаника безкоштовне житло у Броварах
07.12.2015   //  

Суд відмовив у позові ГУМВС України в Київській області до ЗАТ виробнича проектно-будівельна фірма «Атлант» про безкоштовну передачу додаткового житла. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 12 листопада.

У 2010 році ГУМВС України в Київській області уклало договір про спільну діяльність із ЗАТ виробнича проектно-будівельна фірма «Атлант». Йшлося про зведення багатоквартирного житлового будинку на вул. Грушевського, 21-А в місті Бровари. За умовами договору, міліція мала отримати 10% від загальної площі об’єкта. По договору площа будинку мала скласти 20 тис м.кв.

Однак по факту було збудовано і введено в експлуатацію не один будинок, а чотири, площею понад 39 тис метрів.

Відтак управління МВС подало позов про передачу йому додаткового житла.

Однак суд з цими вимогами не погодився і зазначив, що вони не відповідають договору. У договорі йдеться про передачу управлінню МВС 10% від збудованих приміщень, але не сказано, що передача має бути безкоштовною.

Встановлено, що фірма «Атлант» вже передала поліції 3737 кв.м. жилплощі.

В облуправлінні МВС стверджують, що це житло передано йому не безкоштовно, а за 50% вартості, тому вони відмовилися підписувати акт прийому-передачі приміщень. Відтак вони розцінюють надану їм площу лише як 1866 кв.м. і вимагають додатково 2078 кв.м. безкоштовного житла.

ПрАТ виробнича проектно-будівельна фірма «Атлант» володіють Ольга Климець і Володимир Климець – дружина і 22-річний син горілчаного бізнесмена Павла Климця, який у минулому був нардепом від Партії регіонів і першим заступником Державної продовольчо-зернової корпорації України. Син і дружина Климця мають пакети майже по 37% кожен. Ще 25% має Вадим Каган. Щодо Павла Климця, то він є головою наглядової ради підприємства.