Оточення дніпропетровських віце-мерів розіграло 31 мільйон на захист яру
04.12.2015   //  

ярДепартамент комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міськради 24 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Ком+Транc» на інженерний захист території яру біля вул. Десантної за 30,79 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику держзакупівель».

У 2013 році ТОВ «Века Пром Груп» отримало підряд на інженерний захист території яру в районі вул. Десантної за 28,61 млн грн. Обсяг робіт був невідомий, оскільки конкурсну документацію учасникам тендеру надавали окремо.

Цього раз влаштують основи під трубопроводи, прокладуть водопровідні труби, влаштують бетонні підпірні стіни i стіни підвалів, дощоприймальні камери та каналізацію, укріплять відкоси земляного полотна монолітними бетонними плитами тощо. Крім того, посадять 150 плакучих пірамідальних верб.

Строк виконання робіт – до кінця 2017 року.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Багатопрофільна корпорація «Січеслав».

Компанія «Ком+Транc» була створена в січні цього року. Засновником Олександр Прялін, а керівником – Олександр Кіров.

Фірма прописана в Дніпропетровську по вул. Винокурова, буд. 26 – за однією адресою з ПрАТ «Мережа-сервіс». У них також співпадає номер телефону – (0562) 355153.

«Мережа-сервіс» належить Альберту Мерцалову. Однак першим директором та одним з засновників був Володимир Лисий – колишній віце-мер Дніпропетровська, який очолював департамент комунального господарства і капітального будівництва. Торік його затримували за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на тендерах.

З 2008 року «Мережа-сервіс» отримала від комунальників міста підрядів на 77 млн грн.

Фірма-конкурент «БК «Січеслав» записана на Олександра Михлика. До літа 2010 року вона належала Юлії Мархасіній, доньці іншого екс-віце-мера Дніпропетровська (2010-2011 роки) Віталія Мархасіна.

Відео робіт за минулим тендером: