У родичів Бориспільського прокурора за три роки з’явилося 5 гектарів землі і 3 квартири
02.12.2015   //  

Тесть та теща Бориспільського міжрайонного прокурора Миколи Ульмера за останні роки оформили у власність 5,22 га землі і купили три квартири. Про це пише Іван Радченко у виданні «Четвертая власть».

30-річний Ульмер очолив прокуратуру Бориспільського району у 2012 році. До цього він працював помічником Костянтинівського міжрайонного прокурора в Донецькій області, потім заступником Києво-Святошинського прокурора.

Микола Ульмер одружений на Еліні Ульмер (Жиратковій), яка працює прокурором у Генпрокуратурі. З 2012 року у тестя та тещі Ульмера Станіслава та Валентини Жираткових, які родом з Костянтинівки Донецької області, почала з’являтися нерухомість.

Відразу три сільради, що знаходяться під Борисполем, передали Валентині Жиратковій землі для ведення особистого сільського господарства: Вишеньківська (0,5 га), Велика Олександрівська (0,2 га) та Іванківська (1,9 га). Сільрада Іванкова також передала Станіславу Жираткову для тих же потреб 1,94 га землі.

До працевлаштування зятя на керівні посади в бориспільській прокуратурі подружжя Жираткових володіло лише однією квартирою площею 41 кв м в місті Костянтинівка.

Видання також повідомило, що у 2014 році Микола Ульмер звернувся до суду з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки, укладеного між будівельною компанією ТОВ «Катона» і Гірською сільрадою, що знаходиться в передмісті Борисполя. Прокурор хотів повернути землю площею 1,62 га, яка була передана під будівництво багатоповерхового житлового комплексу. Госпвуд Київської області задовольнив клопотання прокурора.

Однак, повернута земля у сільради залишилася ненадовго. В подальшому вона була розподілена між дев’ятьма особами, які, за інформацією видання, мають відношення до прокурора. Ульмер народився в селі Підгородці Сколівського району Львівської області. Половину земельної ділянки, відібраної у ТОВ «Катона», отримали троє осіб, що народилися і проживають у тому ж селі. Крім того, оцінку землі для пред’явлення позову і проектну документацію по передачі її дев’ятьом фізособам робила одна і та ж організація – ТОВ «КФ «Ріва».

Нещодавно Микола Ульмер успішно пройшов конкурс, організований Генпрокуратурою, зберігши крісло Бориспільського прокурора. А його дружина Еліна проходить люстраційну перевірку у Генпрокуратурі.

Від «Наших грошей»:

За даними держреєстру, Станіслав та Валентина Жираткови мають у власності ділянки загальною площею 5,21 га. У 2013-2014 рр. тесть і теща прокурора придбали дві квартири у селі Чубинське Київської області (65 кв. м і 78 кв. м) і квартиру в Борисполі на вул. Шевченка, площею 77 кв м.

Згідно з декларацією сукупний дохід Миколи Ульмера за 2014 рік склав 104 тис грн., вся сума – зарплата. На рахунках у банках у нього було 254 тис грн.