«Київавтодор» роздав 32 мільйони оточенню Труханова і фігуранту кримінальної справи
01.12.2015   //  

КК «Київавтодор» у період з 23 жовтня по 6 листопада за результатами тендеру уклала низку угод на ремонти загальною вартістю 32,03 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Зокрема ПП «Київшляхбуд» заплатять 8,20 млн грн. за капітальний ремонт Голосіївської площі. До кінця грудня 2016 року на проїзній частині мають замінити асфальтобетонне покриття і тротуари, нанести розмітку. Також мають облаштувати систему відведення води, облаштувати зелену зону і огорожу.

Фірма «Київшляхбуд» була заснована в Одесі у 2009 р. під назвою ПП «Будівельна фірма «Югавтодор». Власником у 2009-2010 році був Олексій Барбул, котрий у 2010 року певний час очолював Управління дорожнього господарства Одеської міськради, а потім був заступником начальника цього управління. Наразі власниками ПП «Київшляхбуд» значиться віргінська фірма «Соєр і Брантон ЛТД». На цей же офшор також зареєстрована ТОВ «Інвестиційна група «Рост» із групи мера Одеси й екс-нардепа від Партії регіонів Геннадія Труханова (вже рік у стані припинення). Згідно з даними ВДЗ, «Київшляхбуд» виграв тендерів на суму 626, 15 млн грн.

На торгах «Київшляхбуд» мав чотирьох конкурентів, троє були відхилені, в тому числі через технічну невідповідність: «Альтком» пропонував класти асфальт без полімерів і подав неповний пакет документів, а «Автомагістраль» неправильно обрахувала кошторис і пропонувала всупереч ДСТУ малювати розмітку на дорогу без склокульок (забезпечують світлоповертальний ефект, докладніше тут). Після оголошення результатів закупівлі ПП «Автомагістраль» звернулася в АМКУ зі скаргою – фірма в якості субпідрядника вже виконувала аналогічні роботи по Києву без застосування склокульок і «Київавтодор» їх приймав. АМКУ погодився, що в цій частині фірма відповідала вимогам замовника (в ДКТ не йшлося про склокульки), але таки порушила інші вимоги і скаргу відхилили.

Решту 23,84 млн грн. отримає ТОВ «Автомагістраль-Південь» за капремонт ремонт вулиць Миропілська (Дніпровський район) та Радунська (Деснянський район). До кінця 2016 року має бути замінене асфальтобетонне покриття, змінені тротуари,  відновлений газон та встановлені огорожі.

Власниками компанії «Автомагістраль-Південь» є одесити Валерій Коротков (61%) та Олег Наливанний (39%). Згідно з даними ВДЗ ця компанія – маючи статутний капітал 40 тис грн. – за останні вісім років виграла тендерів на суму 2,86 млрд грн.

Конкурентами «Автомагістраль-Південь» на цьому тендері були допущені вказаний вище «Київшляхбуд» і «БШБУ №50» Віктора Гаврилена, котрий у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

За даними Судового реєстру «Автомагістраль-Південь» наразі фігурує у досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні за фактами розкрадання держаних коштів службовими особами ПАТ «Укргідроенерго» у період 2010 – 2014 роки. За версією прокуратури «Укргіденерго» закуповували товари і послуги за завищеними цінами. Загалом за цей період субпідрядникам, у т.ч. «Автомагістраль-Південь», було перераховано близько 500 млн. грн. Поки що в рамках провадження суд надав доступ до документів і задовольнив прохання прокуратури щодо проведення позапланової ревізії «Укргідроенерго».