«Енергоатом» розіграв 2 мільйони між адвокатом і протеже СБУшників, викинувши на третину дешевшу фірму
30.11.2015   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 20 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Сіті Соул» іонообмінної смоли для Запорізької АЕС на 1,79 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовили 5 600 л аніоніту Amberlite IRN 78R по 320 грн./л.

Це майже на третину дорожче за ціну березня цього року. Тоді атомники купували такий аніоніт у спільного українсько-латвійського підприємства «Хімімпекс» по 221 грн./л.

На нинішніх торгах саме «Хімімпекс» був єдиним конкурентом переможця.

ТОВ «Енергохімсервіс» пропонував аніоніт на третину дешевше. Однак, фірму не допустили до конкурсу через відсутність листа від виробника з підтвердженням можливості виготовлення товару за вимогами тендеру та його згоди на оцінку у встановленому в «Енергоатомі» порядку.

Київська фірма «Сіті Соул» була створена у 2011 р., але тендери почала вигравати влітку цього року – виключно в «Енергоатому». Із червня вона поставила держпідприємству електрообладнання на 17,28 млн грн.

Засновником фірми є Андрій Анапріюк, який керує нею з 15 червня цього року.

Він значиться у реєстрі адвокатів Києва та представляє громадську організацію «По захисту прав людини» у громадській раді при Державній пенітенціарній службі.

Раніше основним видом діяльності фірми була діяльність у сфері права. Тоді засновницею і директором була Людмила Динник, а до неї – Юрій Пилявський.

Фірма-конкурент «Хімімпекс» Сергія Сокирко та Ірини Должикової постачає в Україну продукцію, вироблену в Росії. Про цю компанію казали, що її діяльністю опікуються кілька представників СБУ. Відповідну заяву у квітні зробила компанія «Донецьк-реактив», яка є українським виробником продукції. Після цієї заяви фірма більше не вигравала тендерів, а на нинішній навіть не подала заявку.