Менеджер Азарова відсудив у «Укренерго» 55 мільйонів за підключення сонячних станцій Клюєвих
27.11.2015   //  

Суд зобов’язав ДП «НЕК «Укренерго» виплатити 54,87 млн грн. на користь ТОВ «Зв’язоктехсервіс». Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 17 листопада.

У грудні 2012 року «НЕК «Укренерго» уклало угоду з «Зв’язоктехсервіс» на виконання робіт по проекту «ЛЕП 110 кВ Придунайська – Залізничне та пристанційний вузол для приєднання об’єкта альтернативної енергетики до ПС 110 кВ «Залізничне». Вартість договору складала 97,69 млн грн. і близько половини цієї суми складала вартість обладнання.

«Зв’язоктехсервіс» повідомив суду, що замовник має перед ним заборгованість за поставлене обладнання і просив її стягнути. Зі свого боку, «Укренерго» зіслалося на відсутність бюджетного фінансування, що унеможливлює оплату.

Суд позов задовольнив, зазначивши, що відсутність коштів не є підставою для звільнення «Укренерго» від своєчасної оплати.

Відтак суд видав рішення про стягнення 50,94 млн грн. основної заборгованості, а також відсотки річних і судовий збір, що в сумі складає 54,87 млн грн.

У 2012 році компанія «Activ Solar» Андрія і Сергія Клюєвих збудувала сонячні електростанції «Дунайська» та «Старокозаче» в Одеській області. Лінії електропередач для підключення цих станцій будувалися держбюджету по цільовій програмі, затвердженій урядом Миколи Азарова.

«Зв’язоктехсервіс» почав вигравати тендери «Укренерго» в 2011 році, отримавши підряди на 383,70 млн грн. Майже всі кошти фірма отримала на під’єднання об’єктів «Актив солар» Клюєвих до енергетичної мережі України.

Сьогодні «Зв’язоктехсервіс» записаний на Даценка Олексія Васильовича і Пасхалова Єгора Олександровича.

Єгор Пасхалов у 2008-2012 рр. відомий як керівник компаній, якими володіло ТОВ «Аккорд Фінанс» родини біглого екс-прем’єр міністра Миколи Азарова. Це ТОВ «Домікс», ТОВ «Азур Девелопмент», ТОВ «Дублон Капітал», ТОВ «Дукат Інвест».

Також Пасхалов очолював «Зв’язоктехсервіс-Індастрі», співвласником його було ТОВ «Де Санктіс-Інвест», де директором з 2009 року і до сьогодні є Глєб Лєшков. Ця ж фірма «Де Санктіс-Інвест» була раніше засновником «Зв’язоктехсервісу».

Гліб Лєшков обіймав керівні посади в компаніях будівельної групи «Розвиток» Олексія Азарова, сина екс-прем’єр-міністра. Саме на Лєшкова біглий Микола Азаров виписав довіреність, намагаючись продати свій будинок у Києві.