Оточення Пшонки та Близнюка розіграло 22 мільйони на ремонт парку у Краматорську
26.11.2015   //  

Управління капітального будівництва Краматорського міськвиконкому Донецької області 16 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Промстроймонтаж» на реконструкція парку культури та відпочинку ім. Леніна вартістю 21,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Технічним завданням передбачено видалення аварійних дерев та парослі, демонтаж атракціонів, будівлі тиру та котельні, майданчику для workout, літнього кінотеатру та дитячої залізниці. Потрібно буде провести реконструкція танцювального майданчика та замінити асфальтове покриття тротуарів та майданчиків. Також заплановано будівництво майданчиків для різних видів спорту, прокладання велодоріжок, проїздів та облаштування автостоянки. Будуть встановлені нові тренажери, нова система освітлення та каналізація, висаджені дерева.

Конкурентом ПрАТ «Промстроймонтаж» на торгах було ТОВ «Крамміськбуд» з дорожчою на 1,4% пропозицією. Бенефіціарами фірми є Людмила Ульященко та Олена Близнюк. Останню ЗМІ називають дружиною Олексія Близнюка – сина екс-міністра ЖКГ Анатолія Близнюка. Олена та Олексій Близнюки вдвох були засновниками ТОВ «СОМР5», яке зараз змінило власників. Крім того, Олена Близнюк має спільний бізнес з народним депутатом Максимом Єфімовим (фракція «Блок Петра Порошенка»), з яким вона є співзасновниками ТОВ «Гольф віжн Україна».

Власниками ПрАТ «Промстроймонтаж» є Костянтин Машненков, якому належить 50% акцій підприємства, та Надія Внукова – 40% акцій.

Машненков відомий як екс-депутат Донецької облради і один із батьків-засновників Партії регіонів у Краматорську. У пресі Машненкова свого часу називали квотою екс-генпрокурора Віктора Пшонки на місцевих виборах, а також нібито його кумом.

У сферу впливу Машненкова також входять компанії «Вестастрой», «Промстроймонтаж», «Астрон» (торгові центри), «Медіагруп Нові Проекти» та інші.