Дитсадок на Київщині за 6 мільйонів ремонтуватимуть будівельники зі шлейфом «обналу»
26.11.2015   //  

Катюжанський ДНЗ «Лелеченя» (Вишгородський р-н) 16 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Луміна Групп» на капітальний ремонт за 6,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічним завданням, у дитячому садочку будуть замінені двері, підлога, внутрішнє опорядження, комунікації та сантехніка, зовнішнє оздоблення будівлі. Роботи мають виконані до кінця грудня 2015 року, фінансування з місцевого бюджету.

ТОВ «Луміна Групп» зі статутним капіталом 2 тис грн. була зареєстрована у квітні 2015 року і тендерів раніше не вигравала. Власниками фірми значаться два жителі Вишгорода Костянтин Андрушко і Денис Білошейкін.

Раніше Білошейкін з Андрушком мали ще одну фірму з аналогічною назвою – ТОВ «Луміна». Денис Білошейкін у 2006-2010 роках був її співвласником, потім щонайменше до початку 2014 р. співвласницею була Світлана Білошейкіна, а директором – Костянтин Андрушко. Пізніше фірму перереєстрували – але на прописаних з Білошейкіним за однією адресою Андрія і Володимира Слюсарів.

Вказане ТОВ «Луміна» фігурує у судовій справі за 2013 р. щодо обготівкування грошей. Згідно з даними податкової міліції, «Луміна» вкупі ще з низкою інших компаній користувалася послугами підприємства з ознаками фіктивності – ТОВ «БФ «Вертикаль». На його рахунки переводилися гроші задля створення штучної видимості фінансово-господарських операцій й ухилення від сплати податків, а також з метою створення штучної видимості законності перерахування коштів – а насправді з метою їх подальшого обготівковування.

Денис Білошейкін 2010-2012 роках був директором Фонду комунального майна Вишгородського району.

Щодо Костянтина Андрушка, то його батько Сергій Андрушко відомий як директор ТОВ «КПМК-2-Будмеханіхація» (з 2014 року), ТОВ «БК «Будпроектсервіс» (2008-2012), ПАТ «КПМК-2» (з 2009 р.). Власником першої, співвласником другої та третьої фірм є ТОВ «Компанія з управління активами «Фінансовий партнер» (власність виведена на Кіпрські компанії «Бегістер Констракшенз лімітед» і «Нієра Коммершел лімітед» та Дмитра Коробіцина).

Нагадаємо, що ТОВ «КУА «Фінансовий Партнер» продавала квартири Міноборони за завищеною ціною у Василькові у 2012 році. На той час Міністром оборони був Михайло Єжель. Єжелю у серпні 2014 року ГПУ оголосила підозру в знищення тилового забезпечення армії.

Єдиним конкурентом ТОВ «Луміна Групп» на нинішньому тендері було ТОВ «АМК Рем-Буд Андрія Куковенка. Згідно з даними ВДЗ, «АМК Рем-Буд» виграло один держпідряд на суму 3,32 млн грн. на ремонт школи у Вишгородському районі.