Головний розвідник Міноборони приховав маєток на півтисячі «квадратів» (фото)
18.11.2015   //  

кондратюкВ декларацію за 2013 рік тодішній начальник департаменту контррозвідки СБУ, а нині керівник управління розвідки Міноборони Валерій Кондратюк, не вніс маєток площею 484 кв.м. Декларацію за 2014 рік не опублікував. Про це йдеться у сюжеті Надії Бурдей в телепрограмі «Наші гроші».

Будинок розташований у закритому котеджному містечку «Коник» у Голосіївському районі Києва. Валерій Кондратюк оформив право власності у 2012 році. Відтак, нерухомість військового посадовця мала буди задекларована у 2013 році. Однак у декларації за 2013 рік розділ «Житлові будинки»  – не заповнений взагалі.

будинок розвідника

У липні 2015 – Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка керівником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. На запит журналістів «Наших грошей» Міноборони відмовилось надати декларацію військового, аргументуючи відмову державною таємницею: «Відомості про особовий склад, що здійснює розвідувальну діяльність до якої належить командир військової частини А0515 та його заступники становлять державну таємницю». Водночас, роком раніше, у 2014, коли Валерій Кондратюк очолював  департамент контррозвідки СБУ – його декларація була без проблем опублікована.

будинок розвідника витяг будинок розвідника декларація

У декларації за 2013 рік військовий вказав лише квартиру площею 140 кв.м.  та земельну ділянку у 10 соток. На сім’ю записані дві земельні ділянки – 15 та 9,5 cоток. Дохід Валерія Кондратюка за 2013 рік склав 366 тис. грн. Доходи сім’ї – не вказані.

кондратюк авто

Коштовний мінівен «Тойота Сієнна» був задекларований Контратюком у 2013 році, коли було випущено сам автомобіль.

По сусідству із Кондратюком у «Конику» знаходиться будинок екс-очільниці Головного квартирно-експлуатаційного управління збройних сил України – Яни Грузинської.

Нагадаємо, раніше програма Наші гроші показала маєток очільника департаменту розвідки СБУ Віктора Гвоздя. Будинок розташований на 0,7 га землі у селі Горбовичі під Києвом.  До 2009 року земля призначалася для ведення селянського господарства. Про це йдеться у сюжеті Аліни Стрижак у телепрограмі «Наші гроші».

У 2015 році ВР прийняла ряд змін до законів України, відповідно до яких за неправдиві дані у декларації передбачена кримінальна відповідальність.