Менеджера улюбленців Злочевського судять за привласнення майже 3 мільйонів утилізаційних коштів
17.11.2015   //  

Директор ТОВ «Сервісний центр регенерації масел» підозрюється у привласненні коштами військової частини А3516 у розмірі 2,79 млн грн. Про це свідчить ухвала Зарічного районного суду м. Суми від 6 листопада.

У рамках кримінального провадження встановлено, що він склав та надав до ВЧ А3516 завідомо неправдиві офіційні документи, в яких зазначив про завершення обумовлених договорами від 15.12.2014 робіт з утилізації небезпечних відходів. У результаті цього підроблення він домігся перерахування на рахунок ТОВ «СЦРМ» 2,79 млн грн, виділених державою на цільову програму утилізації компонентів рідкого ракетного палива.

Крім того, було допущено забруднення земель шкідливими для життя та здоров’я людей відходами та речовинами. Розмір шкоди оцінено у 729 тис грн.

За такі злочини передбачено покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокуратура просила про арешт підозрюваного, однак суд відмовив. Було взято до уваги, що досудове розслідування вже завершене, триває ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, підозрюваний не ухилявся від явки до слідчого. Наразі його запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Наприкінці 2014 року засновниками ТОВ «Сервісний центр регенерації масел» були Павло Гаєв з Красноперекопська (Крим) і Ганна Ковальова з Шостки (Сумська обл.). Директором фірми у той період був Валерій Закревський.

Закревський також є директором ТОВ «Центр регенерації масел», співзасновником якого є, зокрема, громадянин Ізраїлю Ілля Марчевський, якого в ЗМІ називали «сірим кардиналом ДП «Національний центр з поводження з небезпечними відходами». Марчевський заснував ТОВ «Сі Буд Сістем», яке було субпідрядником монополіста з утилізації небезпечних речовин (ТОВ «С.І. Груп Консорт ЛТД») в Україні у 2011 році, коли Міністерство природи очолював Микола Злочевський.

Зараз ТОВ «Сервісний центр регенерації масел» зареєстроване на Миколу Демідова і Сергія Зенюкова. Директором фірми у липні цього року став Павло Гаєв. Статут фірми становить 1 тис грн.