Екс-губернатор Ядуха виявився сусідом судді, який захищав від претензій нерухомість його сина
16.11.2015   //  

ядуха-хатаЕкс-губернатор Хмельницької області Василь Ядуха є сусідом судді Бориса Продана, який розглядав позов проти його сина. Про це пише Віталій Тараненко на «Незалежному громадському порталі».

Маєток Ядухи знаходиться за 500 м від річки Дністра в селі Рудківці. Тут він з 2010 року має ділянку 7 соток для ведення садівництва. У грудні 2013 року ще на посаді голови Хмельницької облдержадміністрації Ядуха оформив право власності на садовий будинок площею 219 кв.м. і альтанку.

ядуха-проданСусідня ділянка площею 4 сотки належать судді Хмельницького міськрайонного суду Борису Продану.

У 2014 році на сина Ядухи Олександра подали в суд з приводу купівлі складських приміщень площею близько 3 тис кв.м. за ціною менше 95 грн/кв.м. Позов подав колишній власник, який стверджував, що нічого не продавав, а майно у нього нібито «віджали». Розгляд справи за жеребом дістався сусіду Ядухи-старшого – Борису Продану. Суд визнав позов необґрунтованим.

Також, як пише видання, тут має ділянку колишній перший заступник прокурора Хмельницької області Валентин Твердохліб, який перейшов на роботу в Генпрокуратуру і був люстрований із забороною на 10 років обіймати такі посади. Неподалік ділянка оформлена на Івана Приступу. Особа з такми іменем і прізвищем відома як начальник територіального відділення Державної судової адміністрації у Хмельницькій області.