Друг Вілкула до кінця року закопає у дороги Кривого Рогу ще 50 мільйонів
06.11.2015   //  

Управління благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому 2 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Весташляхбуд» про поточний ремонт вулиць міста в 2015 році на 49,56 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Виконають ямковий ремонт площею 2,5 тис кв. м та влаштують асфальтобетонне покриття товщиною 5 см на площі в 100 тис кв. м. Крім того передбачено заміну 14 чавунних люків.

Умовна ціна поточного ремонту становить 496 грн. за квадратний метра. У інших замовників ціни значно менші.

Наприклад, у вересні управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому замовило поточний ремонт доріг обласного центру по 334 грн./кв. м, тобто на третину дешевше від Кривого Рогу.

А управлінню ЖКГ Чернігівської міськради у жовтні замовило капітальний ремонт вул. Кільцевої за ціною 361 грн. за метр. Це на чверть дешевше за криворізький поточний ремонт, який мав би бути дешевшим від капітального.

Фірма «Весташляхбуд» входить у концерн «Веста» одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким мером Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, колишнім віце-прем’єром Олександром Вілкулом.

Вілкул-старший у другому турі місцевих виборів, який відбудеться 15 листопада, змагатиметься за крісло мера з Юрієм Милобогом («Самопоміч»).

Від створення «Вісника держзакупівель» у 2008 році компанія «Весташляхбуд» виграла дорожніх тендери у Дніпропетровській області на 1,26 млрд грн.

Зокрема в червні вона отримала підряд на капремонт дороги по вул. Чумацький шлях у Кривому Розі за 18,20 млн грн.

Як і тоді, єдиним конкурентом на нинішніх торгах було ПАТ «Криворіжіндустрбуд», співвласниками якого є екс-депутат Криворізької міськради від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій.