Дніпропетровська фірма поставила Нацгвардії 10 тисяч пар картонних берців
06.11.2015   //  

Суд стягнув з ТОВ «Филарино» 696 тис грн штрафу за поставку неякісних черевиків військовій частині 3078 Національної гвардії України. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 23 жовтня.

Суд встановив, що фірма протягом лютого-липня цього року поставила військовим 10 тисяч пар неякісних берців. Так, взуття за короткий термін носіння ставало непридатним. Як встановила експертиза «Укрметртестстандарт», ці черевики не відповідають вимогам, встановленим ГОСТ 447-91 і ГОСТ 27837-88. Зокрема, основна устілка повинна бути з чепрачної частини шкіри, а фактично виготовлена з картону дубльованого тканиною. Підкладка під союзку повинна бути із шкіри, а фактично виготовлена з тканини.

Суд визнав доведеним факт поставки фірмою неякісного товару і стягнув з ТОВ «Филарино» 20% вартості недоброякісного товару, як це було передбачено договором.

Нагадаємо, 27 листопада 2014 року Військова частина 3078 Національної гвардії України закупила у ТОВ «Филарино» 10 тис пар черевиків з високими берцями на загальну суму 3,48 млн грн. Вони повинні були мати верх зі шкіри і підошву із полімерних матеріалів (клейового методу кріплення). Військові здійснили 100% оплату за цей товар.

Засновником ТОВ «Филарино» (Дніпропетровськ) є Фридман Борис Семенович. Керівником фірми є Ірина Шиман.