Фірма Фельдмана має заплатити 2 мільйони за оренду пам’ятки архітектури
03.11.2015   //  

фельдман орендаСуд задовольнив позов Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації й зобов’язав ТОВ «Алькад ЛТД» сплатити заборгованість за оренду будинку в сумі 2,11 млн грн. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 7 жовтня 2015 року.

В 2008 році ТОВ ТОВ «Алькад ЛТД» орендувало колишній житловий будинок загальною площею 799 кв м. по вул. Полтавський шлях, 57 у Харкові. Будівля знаходиться на балансі Управління містобудування та архітектури і є пам’яткою архітектури. Її вартість – 4,10 млн грн.

Договором орендна плата за перший місяць була встановлена у сумі 58,74 тис грн. без ПДВ. За кожен наступний місяць розмір орендної плати коригувався з урахуванням індексу інфляції. В листопаді 2014 року розмір орендної плати зменшили до 47,68 тис грн. за місяць.

Але ТОВ «Алькад ЛТД» сплачувало оренду не в повному обсязі. Станом на 31.05.2015 року заборгованість орендаря становила 992 тис грн. і 203 несплаченого ПДВ.

Фірма визнала борг, а суд задовольнив позов в повному обсязі, в тому числі визнавши правомірним нарахування штрафу, пені та інфляційних втрат. Таким чином, ТОВ «Алькад ЛТД» має сплатити суму основної заборгованості у розмірі 992 тис грн., ПДВ в розмірі 203 тис грн., пеню в розмірі 383 тис грн, штраф в розмірі 69 тис грн, 3% річних в розмірі 26 тис грн., інфляційні втрати в розмірі 439 тис грн.

Засновниками ТОВ «Алькад ЛТД» є ТОВ «Фірма «Картрайт», ЗАТ «Авек Холдинг» та приватна-виробнича фірма «Авек». Директором фірми є Людмила Шевченко.

ТОВ «Фірма «Картрайт» записана на кіпрські «АВЕК Юкрейн Груп Ассет Менеджмент Лімітед» «Ранкилон консултанс лімітед», посаду директора займає Андрій Фоменко.

Бенефіціаром ЗАТ «Авек Холдинг» є народний депутат, співголова партії «Наш край» Олександр Фельдман. ПВФ «Авек» зараз перейменована на приватно-виробничу комерційну фірму «Сантас-А». Засновником цієї фірми є ЗАТ «Харвест-Інвест», а директором Анатолій Жиров.

Всі фірми зареєстровані за адресою: Харків, вул. Сумська, 70. За цією адресою зареєстровані фірми, які пов’язані з концерном «Авек». Це зокрема ПрАТ «Авек Холдинг» та ПАТ «Концерн Авек та Ко» . Також тут знаходиться «Галерея Авек».