СхідГЗК за 6 мільйонів замовив перевезення руди рідній фірмі Журила
02.11.2015   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 26 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Темп» про перевезення руди за 6,43 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено перевезення 50 тис тонн уранової руди до кінця цього року із Новокостянтинівської шахти на Інгульську шахту на відстань до 55 км.

Єдиним конкурентом із різницею в ціні 2,9%. була жовтоводська фірма ТОВ «Гідромонтаж» Віктора Карастоянова.

Власниками «Темпу» нині є Жанна Григоренко та Анатолій Лісковський.

До літа 2011 р. разом з ними частку у фірмі мав Руслан Журило, екс-заступник директора «СхідГЗК», а зараз – керівник ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», до якого входять Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК.

Григоренко щонайменше до 2011 р. була прописана по сусідству з Русланом Журилом у Жовтих Водах – на одній вулиці й в одному будинку, але в різних квартирах.

Крім того, від створення «Темпу» у 2002 р. і до 2011 р. співвласником був Ігор Ведута, котрий разом із Журилом відомий як співзасновники благодійного фонду ім. Віктора Замули «Наше місто».

За даними «Вісника держзакупівель», із вересня 2011 р. «Темп» є фактичним монополістом тендерів «СхідГЗК» на перевезення. Усього він виграв цих тендерів на суму 50,74 млн грн. У інших замовників компанія торгів не вигравала.

Зокрема, у липні була укладена угода про перевезення руди та інших вантажів на 15,96 млн грн.