На Донеччині утеплять дві школи за 23 мільйони
01.11.2015   //  

Відділ освіти Артемівської міської ради 22 жовтня за результатами тендерів замовив ТОВ «Будівельна компанія «Стек» реконструкцію двох шкіл м. Артемівськ Донецької обл. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загальноосвітню школу I-III ступенів №5 відремонтують за 12,22 млн грн.

До кінця року буде утеплено фасади, покрівлю, замінені вікна та двері.

ПП «Стройтехно» пропонувала на 10% меншу за переможця ціну. Однак, пропозиції оцінювали за критеріями ціни (85 балів), строку виконання (7 балів), умов оплати (5 балів) та гарантійне обслуговування (3 бали). Це дозволило обрати «БК «Стек».

Загальноосвітню школу I-III ступенів №18 компанія відремонтує за 10,77 млн грн. До кінця року буде утеплено фасади, покрівлю, замінені вікна та двері.

На торги подавали заявки «Спеценергомонтаж Київ», «Слалом Груп» і «Едельвейс Плес», які подали не всі документи, та фірма «Турман-I», котра стала єдиним конкурентом переможця. Її пропозиція була дорожчою на 2%.

«БК «Стек» раніше була зареєстрована в Донецьку, але зараз прописна в Дніпропетровську. Засновниками є Сергій Коваленко та Станіслав Cпектор, а керівником із 9 жовтня – Кирило Івашков. Коваленко також володіє ПП «Стек».

Спектору належить вищезгадана компанія «Слалом Груп» зі статутним капіталом 100 грн. та ТОВ «Будкомпані». Його партнером у останній фірмі є Антон Папін, якому ще належить ТОВ «Донбудгруп».

Фірма-переможець почала отримувати підряди в Донецькій області з кінця 2013 р. Зокрема, вона ремонтуватиме зруйнований будинок у Слов’янську за 3,59 млн грн.

Фірма «Турман-I» раніше була прописана в Донецьку, а зараз – у м. Красноармійськ Донецької обл. Вона належить Григорію та Євгену Шевченкам і Сергію Собєщанському.

Нагадаємо, нещодавно фірми з оточення Близнюків отримали 21,82 млн грн. на ремонт та утеплення трьох шкіл Краматорська.