«Порошенківець» за мільйон обігріє лікарню
30.10.2015   //  

КУ «Пологівська центральна районна лікарня» 23 жовтня акцептувала пропозицію ТОВ «Био-агро» на послуги теплозабезпечення вартістю 1,23 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Замовлено 990 Гкал теплової енергії по 1249 грн/Гкал.

Тендер проводиться за переговорною процедурою у зв’язку з приєднанням мереж лікарня до мережі теплопостачання «Био-агро». До цього часу цій фірмі жодного разу не замовляли теплозабезпечення через тендери, хоча відповідну ліцензію на виробництво енергії з нетрадиційних джерел енергії  «Био-агро» отримало ще в 2010 році.

Також у «ВДЗ не має інформації про замовлення пологівською лікарнею послуг з теплозабезпечення в попередні роки. Вона закуповували лише вугілля до 2014 року включно.

Власниками ТОВ «Био-агро» є ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» (торгова марка «Славія») і Анатолій Півень (близько 0,1%). Він же є директором фірми і балотувався до Пологівської міської ради від «БПП-Солідарність». Кінцевим бенефіціаром «Био-агро» вказана мешканка Великобританії Світлана Новікова.

Також «Био-агро» пропонує до продажу гранули (пелети) з лушпиння соняшника.

МЕЗ виробляє соняшникову олію й майонез. Трохи більше 93% акцій підприємства належать  швейцарській компанії «Фон Засс АГ» (Von Sass AG), яку пов’язують з однойменною російською компанією. Головою наглядової ради заводу є Леонід Новіков.

Нагадаємо, до Запорізької обласної ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» балотувався голова правління ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» Олег Закарлюка, якого в 2010 році, коли він очолював Василівську РДА, затримали за хабар.