Харківський метрополітен без конкурсу скупився на 72 мільйони, більше всіх отримали росіяни
30.10.2015   //  

КП «Харківський метрополітен» у третьому кварталі 2015 року закупив товарів та послуг без проведення процедури закупівлі на суму понад 72 млн грн. Про це повідомляється у звіті підприємства в «Віснику державних закупівель».

Серед найбільш коштовних закупівель:

  • ТОВ «Старсен» – роботи з капітального ремонту тунельного водогону довжиною 2,2 км та вартістю 3,86 млн грн.,
  • ТОВ «Турнікет-М» – роботи з модернізації обладнання автоматизованої системи оплати проїзду на станції «Проспект Гагаріна» вартістю 3,78 млн грн.,
  • ТОВ «ТБС-Україна» – роботи з реконструкції вузлів теплопостачання на станції метрополітену «Героїв праці» на суму 2,39 млн грн.,
  • ТОВ «Пауер-експерт» – роботи з модернізації системи МРЦ станції «23 серпня» на суму 1,79 млн грн. та капремонт покрівлі головного корпусу електродепо «Московське» вартістю 4,99 млн, грн.
  • ТОВ «Благоспецбуд +» – капремонт покрівлі та їдальні депо «Салтівське» загальною вартістю 3,44 млн грн.,
  • ТОВ «НВП «Промсистема» – реконструкція внутрішньомайданних мереж депо «Салтівське» вартістю 2, 62 млн грн.

Найбільше підрядів за вказаний період отримало ТОВ «ТБС-Україна» – 10,60 млн грн. Це підприємство належить росіянам Гіві Баркалая, Айрату Ісакову, Дмитру Литвиненко.

ТОВ «Старсен» отримав від метрополітену замовлень на 5,00 млн грн. Власником цієї фірми є Іван Кравцов, а директором – Сергій Греков. У 2012 році єдиним засновником підприємства був Олександр Стаматін. Він син генерального директора КП «Харківський метрополітен» В’ячеслава Стаматіна та віце-мера Марини Стаматіної, яка також є бізнес-партнером Генадія Кернеса.

ТОВ «Турнікет-М», як й ТОВ «Старсен» записане на Івана Кравцова. Директором підприємства є Олександр Ладоненко. Власником ТОВ «Пауер-експерт» є Дмитро Іскренко, а директором – Петро Стародуб.

ТОВ «Благоспецбуд +» створене у лютому 2015 року й записане на Дмитра Яковця. Телефон- 0506054633, який вказаний при реєстрації як контактний для цього підприємства у використовує ТОВ «Добробудстрой+» Володимира Колісника.

ТОВ «НВП «Промсистема» зареєстроване на Катерину Халімову, директором є Світлана Діденко.

Крім того, в третьому кварталі метрополітен замовляв роботи й у підприємств, які пов’язані з депутатом міськради й головою РДА Ленінського району міста Харкова Максимом Мусєєвим, батького якого Сергій Мусєєв до 2010 року очолював метрополітен. Мова йде про ТОВ «Ваго-Рєв», ТОВ «Спеціалізований «Проектно будівельний монтажний поїзд-753», ТОВ «Системи прогресивної очистки».

Так, ТОВ «Ваго-Рєв» отримало замовлень на суму 2,15 млн грн., ТОВ «Системи прогресивної очистки» – 0,96 млн грн., ТОВ «Спеціалізований «Проектно будівельний монтажний поїзд-753» – 32 тис грн.

Відмітимо також, що ТОВ «Паркінг +» отримає 269 тис грн. за ремонт асфальтового покриття автомобільних та пішохідних доріг бази відпочинку «Дубовий гай».

Нагадаємо, що директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині.

З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп». Цей офшор є засновником ТОВ «Санстріт», директором якої записана Ольга Солоп – бізнес-партнер сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова по Сумському ринку.

Вячеслав Блінкін також був бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати Михайла Добкіна. Й саме цьому кооперативу належить земельна ділянка, де знаходиться маєток Добкіних.

Також на Давидову було оформлено декілька інших кооперативів.

У держреєстрі для зв’язку з «Паркінг+» вказано номер телефону (057) 731-19-09, яким раніше також користувалося ПрАТ «НПК-Холдінг», віднедавна власником якого є дружина Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська. Крім того, цей номер телефону використовувався низкою інших фірм, оформлених на оточення Кернеса (ТОВ «ІФТ Консалтінг», ТОВ «Поліфарм» та ін.).