«Вог» поновив гегемонію на дизельних тендерах «Укрзалізниці», вигравши чергові півмільярда
29.10.2015   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 27 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вог аеро джет» на постачання дизельного палива на 473,94 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ця закупівля почалась ще в липні, однак через оскарження в АМКУ фірмою «Елемент нафта» затягнулась на п’ять місяців.

В тендері брали участь девять фірм. Пропозиції «Левада ойл», «Трейд коммодіті», «НП-трейдінг» і «Укртратнафта» були з різних причин відхилені. Наприклад, завод Ігоря Коломойського пропонував армії забирати паливо з резервуара «Укртатнафти» ще й при умові повної передплати. Тоді як Міноборони виставляло умовою для учасників поставку на військові склади з відтермінуванням оплати.

До участі в тендері були допущені фірми «Контакт-К», Торговий дім «Сокар Україна», «Укртранснафтопродукт» і «ОККО-бізнес контракт», які пропонували паливо трохи дорожче від переможця.

«ОККО» Віталія Антонова цього року вперше за останні роки перервала гегемонію групи «Континіум» на тендерах «Укрзалізниці». Фірма у червні виграла підряд на 1,52 млрд грн. Однак згодом її поставки почали блокувати через суди та АМКУ і залізничники провели нові тендери на поставки дизпалива. Їх виграв «Вог» з групи нині покійного нардепа Ігоря Єрємєєва та його партнерів Івахіва, Лагура, Димінського.

Нагадаємо, «Вог Аеро Джет» почав вигравати державні тендери наприкінці 2013 року. За ці півтора роки фірма отримала замовлень на 7,62 млрд грн., ставши другим найбільшим постачальником «Укрзалізниці» за останні вісім років після фірми «Укрпостач-нафтотрейд» також з групи Єрємєєва. Загалом ж різні фірми Єрємєєва за п’ять років отримали підряди «Укрзалізниці» на 18,52 млрд грн. Тоді як залізниця за вісім років опублікувала у «Віснику держзакупівель» дані про свої паливні підряди на 29,04 млрд грн.