Міноборони вдвадорога купило російські шоломи для військових льотчиків за 5 мільйонів (додано)
29.10.2015   //  

льотний шолом(додано повідомлення «Спецтехноекспорту»)

Міністерство оборони України 23 жовтня уклало угоду з ДП «Державне госпрозрахункове зовнішньоторгівельне підприємство «Спецтехноекспорт» на постачання льотних шоломів і кисневих масок на 5,36 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 16 кисневих масок КМ-34Д сер.2 по 79 тис грн. за штуку і таку ж кількість захисних шоломів ЗШ-7АП по 257 тис грн. Відтак комплект з маски та шолому для одного льотчика коштує 336 тис грн.

Ці маски та шоломи російського виробництва призначені для військових льотчиків. В Росії ціни на них значно менші. Наприклад, центр підготовки космонавтів ім. Гагаріна днями придбав маски КМ-34Д другої серії на тендері по 48 тис рублів, або близько 18 тис грн. Шоломи ЗШ-7АП коштували росіянам 382 тис рублів, або близько 140 тис грн. Тобто комплект з шолома та кисневої маски коштував росіянам близько 158 тис грн. у перерахунку на наші гроші. Це у 2,1 рази дешевше від ціни шоломів для українських льотчиків.

ДП «Спецтехноекспорт» належить державному «Укрспецекспорту». Фірму очолює 27-річний одеський адвокат з фірми «Арцінгер і партнери» Павло Олексійович Барбул (на фото другий зліва). Співвласник адвокатської фірми Сергій Шкляр нині є заступником міністра юстиції.

Одним з департаментів «Спецтехноекспорту» віднедавна керує 24-річний Антон Пашинський (на фото праворуч) – це син нардепа від «Народного фронту» Сергія Пашинського, який при в.о. президента Олександру Турчинову очолював Адміністрацію президента у 2014 році.

барбул пашинський

Після опублікування цієї інформації до “Наших грошей” надійшов лист від т.в.о. директора «Спецтехноекспорту» В.Бельбаса з поясненням закупівлі російського устаткування через ланцюжок посередників, що і зумовило зростання ціни.

спецтехноекспорт спецтехноекспорт2