«Енергоатом» скупився на 115 мільйонів у фірми, через яку вже має карну справу
29.10.2015   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 23 жовтня за результатами тендерів уклав угоди з ПАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» на загальну суму 115,36 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Програмно-технічний комплекс ПТК АСР ТВ класу безпеки 3Н, ІІ категорії сейсмостійкості для Запорізької АЕС коштуватиме 90,36 млн грн.

Комплекс призначений для модернізації існуючого ПТК АСУТ-1000М. Термін його поставки – січень 2016 р.

Ще 25 млн грн. «Енергоатом» заплатить за 138 джгутів електромагніта та датчика положення для Південно-Української АЕС.

Єдиним конкурентом на тендерах було ПАТ «Техенерго» із різницею в ціні 9%. Львівська фірма належить Володимиру Джало, Володимиру Борисюку та Юрію Флаку.

«Сєвєродонецьке НВО «Імпульс» належить кіпрській компанії «ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед». Вона створена у вересні 2012 р. й записана на віргінський оффшор «Insat Corporation». Раніше акціонером «Імпульсу» через фірму «Імпульс-інвест» був екс-директор заводу Володимир Єлісєєв.

У липні прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб «Енергоатому» та «Імпульсу» за підозрою у заволодінні коштів в особливо великих розмірах. У 2013-2014 рр. атомникам поставили бороміри, непридатні до використання, за що «Імпульсу» заплачено 54,02 млн грн. За даними слідства, частину цих коштів у сумі 22,10 млн грн. (40% від вартості підряду) «Імпульс» у подальшому перерахував фірмам з ознаками фіктивності – загалом є дані про 18 компаній.

Того ж місяця «Енергоатом» замовив «Імпульсу» обладнання на 42,48 млн грн.