На ремонт Палацу культури в Новій Каховці, який триває вже 8 років, виділили 11 мільйонів
24.10.2015   //  

Відділ культури і туризму Новокаховської міськради Херсонської області 19 жовтня уклав угоду з ПМП «Віра» на реконструкцію Палацу культури вартістю 10,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи повинні бути виконані протягом 2015-2016 років. Передбачається проведення внутрішніх опоряджувальних робіт, масштабний ремонт глядацької зали зі сценою, посилення стін та перегородок, ремонт підлоги. Також заплановане встановлення нових систем опалення, автоматичного пожежного гасіння, вентиляції та каналізації. Передбачено зовнішні роботи: очищення фасаду, його шпаклювання та фарбування, ремонт цоколю та реконструкція ротонди.

Єдиним конкурентом «Віри» на торгах було ТОВ «Каховгідромонтаж». Підприємство запропонувало виконати роботи за 11,56 млн грн. протягом 120 календарних днів. Крім того, що ця пропозиція була дорожчою від вартості робіт переможця, так і самі роботи «Віра» пообіцяла виконати в коротший термін – за 102 календарних дні. А конкурсними документами було передбачено, що оцінка буде складатися з ціни пропозиції (80 балів) та терміну виконання робіт (20 балів).

Нагадаємо, що в лютому 2007 року будівля Палацу постраждала від пожежі: вигоріли глядацький та танцювальний зали, обвалився дах. Збитки від пожежі були оцінені в 15 млн грн. З того року почалися відновлювальні роботи, які продовжуються до цього часу.

В свою чергу, ВДЗ містить інформацію тільки про одну укладено угоду з реконструкції Палацу культури в Новій Каховці – в 2012 році договір був підписаний з ТОВ «Южтехстрой», вартість робіт склала 8,28 млн грн. В обґрунтуванні вибору переговорної процедури було вказано, що «Южтехстрой» отримав замовлення на ремонтні роботи в цій будівлі ще в березні 2008 року.

В 2014 році прокуратура виявила порушення законодавства при реконструкції Палацу культури в Новій Каховці.

Засновниками приватного малого підприємства «Віра» є Анна і Роман Ляхови та Олена Осьмук. За даними ВДЗ, з 2008 року фірма отримала державних замовлень в Херсонській області на суму 82,40 млн грн.