Фірма з орбіти Кардакова стягнула з ДФС 9 мільйонів за поставлене, але невідомо чи змонтоване обладнання
24.10.2015   //  

Суд стягнув з Державної фіскальної служби України на користь ТОВ «ІТ-Інтегратор» 9,44 млн грн. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 13 жовтня.

2 листопада 2012 року Державна митна служба України (після реорганізації – Державна фіскальна служба України) закупила у ПрАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» обладнання для побудови комплексної системи інженерної інфраструктури центру обробки даних. Ціна договору – 9,44 млн грн.

19 грудня того ж року компанія передала Держмитслужбі товар. Сторони підписали відповідний акт, який став умовою для здійснення розрахунків. Умовами договору не було передбачено складання окремого акту приймання-передачі щодо монтажу та пусконалагодження поставленого товару.

ДФС з компанією не розрахувалася, що підтверджують два акти звірки взаєморозрахунків.

Оскаржуючи рішення судів про стягнення боргу, ДФС вказувала, що висновки судів про наявність підстав для стягнення коштів не відповідають обставинам справи. Проте яким саме чином, у судовому рішення не написано.

Наприкінці 2014 року ПрАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» переуступило право вимогу боргу ТОВ «ІТ-Інтегратор».

ТОВ «ІТ-Інтегратор» зареєстроване на кіпрську компанію «Redrix Holding Limited, LLC», кінцевим бенефіціарним власником якої є інша кіпрська компанія – «Powerful Invest Finance Ink». Директором фірми з 1 жовтня цього року є Максим Жданов, який раніше був директором дочірнього підприємства ЗАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» «Інком-Харків».

ПрАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» (ПрАТ «Інком») контролюється бізнесменом Олександром Кардаковим, який зайняв 69 місце у списку найбагатших українців у 2014 році за версією «Forbes».